Quantcast

Szülés

Egy új kutatásból kiderült, jobb 35 éves kor felett szülni

1272458554© Iuliia Bondar

Szellemileg felkészültebb az a nő, aki 35 éves kor felett vállal gyereket. Erősebb a verbális memória és az észlelés területén is.

Az utóbbi évtizedekben rengeteg nőt kritizáltak azért, mert 35 éves kora után vállalt gyereket. Teljesen lényegtelen volt, hogy a karrierje miatt, vagy az anyagi biztonság érdekében döntött úgy, csak később vág bele a családalapításba. Szerencsére ezek a fajta megbélyegzések egyre inkább csökkenek, ráadásul most egy kutatás is bebizonyította, hogy jobban járnak szellemileg azok a nők, akik 35 év felett szülnek gyermeket.

A Dél-kaliforniai Egyetem kutatói 830 menopauzán átesett nőnél vizsgálták  a tervezési képességet, vizuális észlelést, verbális memóriát, koncentrációs képességet és a figyelmet.

A kutatók arra jutottak, hogy azok a nők, akik 24 éves koruk után alapítottak családot, sokkal jobban teljesítettek azokon a teszteken, amiben a problémamegoldó- és verbális képességeket vizsgálták, azokhoz képest, akik 15 és 24 év között szültek. Akiknek pedig 35 év felett lett gyerekük, jobbak voltak a verbális memória és észlelés területén.

Tehát lehetséges, hogy fizikailag jobb ugyan, ha minél korábban vállalnak gyereket a nők, szellemileg azonban sokkal felkészültebbek 24 éves koruk után a családalapításra.