Quantcast

Internetes rendelés

Itt az igazság: Borzasztó körülmények között dolgoznak az Amazon alkalmazottjai

Itt az igazság: Borzasztó körülmények között dolgoznak az Amazon alkalmazottjai
© Shutterstock

Te is gyakran rendelsz a netről? Az Amazon dolgozója most megmutatta, mennyi ember kőkemény munkája van abban, hogy kényelmesen rendelhessünk a világ másik feléről.

A legtöbb embernek az Amazon igazi szerelem. Olyan dolgokra csaphatunk le a webshopon, amelyeket Magyarországon nem lehet kapni, vagy ha lehet is, gyakran az itthoni ár töredékéért juthatunk hozzá. Ahány ember, annyi indok, ki miért szeret a népszerű oldalról rendelni. Tényleg nagyon kényelmes, hogy 2022-ben már bármit megvehetünk az interneten, azonban hogy ez zökkenőmentesen teljesülhessen, ahhoz rengeteg ember munkájára van szükség. Az pedig, hogy ez a munka mennyire nehéz és sokszor embert próbáló, már kevesebb szó esik. Pedig a kényelmünknek nagy ára van, amit ezek az emberek fizetnek meg.

Ilyen az Amazon, mint munkahely

Te is gyakran adsz fel rendelést a legnagyobb webshopokban? Ez ma már egyáltalán nem meglepő, ám ennél a számnál valószínűleg alacsonyabb, hogy hányszor gondoltál bele, mennyi folyamaton megy át a csomag, amíg hozzád megérkezik, és mennyi ember erejét, figyelmét és idejét kívánja, amíg ajtótól ajtóig jut.

Egy az Amazon raktárjában dolgozó nő most a TikTokon tálalt ki arról, milyen is az online kereskedőnél dolgozni, és hogyan épül fel a napi rutin.

Már a kezdés is az átlagostól merőben eltérő, minden nap 21:30-kor ébred, majd jöhet a fogmosás és a smink. 22:00-re érkezik meg munkahelyére, egy órával a kezdés előtt. 23:00-kor elfoglalja helyét, és a már lezárt dobozokat pakolja az egyik pontból a másikba, ami elég monotonnak tűnik, főleg, hogy a műszak 12 órás, ám ha gyorsan halad, akkor lefaraghat belőle egy órát. Hajnal 4-kor van az első szünete, amely az ebéd időpontja.

Beszámolt arról is, hogy lábait nagyon megviseli a munka, állandóan fájlalja őket. Szerinte a túlélés titka, hogy vannak barátai. Ha az ember egy ilyen munkahelyen már 1-2 emberrel jobb kapcsolatot ápol, akkor gyorsabban telik az idő, ám magányosan kibírhatatlan lenne. Arra is figyelni kell, hogy a munkavállalók ne osszanak meg titkokat a többiekkel, mert a nagy unalomban minden apró pletykára lecsapnak a kollegák.

 

Sok vásárló érez bűntudatot az Amazon rendelései miatt

Az internetezők körében nagy sikert aratott a videó, sokan úgy gondolják, jó látni, mi történik a zárt ajtók mögött. A rendelést leadó vásárlók gyakran hajlamosak panaszkodni, ha kicsit késik a csomag, ám látva a képsorokat többen is megfogadták, hogy ezek után nagyobb türelemmel lesznek majd. 

„Ugyan nem ismerlek, de nagyon büszke vagyok rád. Soha nem tudnék így élni, ahogyan neked kell. Egész nap aludni, majd minden éjjel felkelni és munkába menni. Sok áldozatot hozol, hogy nekünk kényelmesek legyenek a mindennapjaink"

– ismerte el munkáját az egyik felhasználó. 

Via

Ne maradj le a nap legfontosabb híreiről 

Kitálalt a barát: trauma miatt ütött Will Smith

Végre megérkezett az Ozark utolsó évadának előzetese

Botrányba fulladt a királyi megemlékezés Harry herceg miatt