Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Szólíts a neveden!

Vilmos herceg máshogy szólítja Katalin hercegnét, amióta összeházasodtak

2022. november 18.

2 perc olvasás

ELLE
eredeti név vilmos herceg Katalin hercegné keresztnév
Vilmos herceg máshogy szólítja Katalin hercegnét, amióta összeházasodtak
© Fotó: Instagram/Prince and Princess of Wales

A házasságkötéssel ez is megváltozott Vilmos herceg és Katalin hercegné kapcsolatában.


Kate Middleton 2003-04 környékén került be a köztudatba, ma már Katalin hercegné néven ismeri őt az egész világ. De nemcsak a nagyközönség számára változott az ő neve az évek során, mint kiderült, a párja is máshogy szólítja most, mint annak idején.

Egy név, Kate verzió

Kate Middletont nemcsak a nagyközönség ismerte meg ezen a néven. Vilmos herceggel egy egyetemre jártak, és itt mindenki Kate-nek szólította őt, többek között Vilmos herceg is. Az Express című lap 2010-ig tartja számon ezt a megszólítást. Ebben az évben volt a pár eljegyzése Kenyában, és a következő tavasszal házasodtak össze. 2010-es interjúiban Vilmos herceg mindig Kate-ként emlegeti a szerelmét.

Na de aztán a házassággal a barátnőből, majd menyasszonyból hercegné lett, és azóta, amint a lapok, úgy Vilmos herceg sem Kate-ezi többé a feleségét. Mindig (legalábbis ahol a nyilvánosságból ezt bárki hallja), Catherine-nek, azaz Katalinnak szólítja, ezen a néven említi, ha a nyilvánosság előtt szerepelnek.

Katalin maga is átállt

Köztudott, hogy az egykori Kate Middleton milyen jól beilleszkedett a családba: a királlyal is remekül megértik egymást. Így aztán ő maga sem említi többet a saját régi nevét. Amikor a múlt egy kisfiúval elegyedett beszédbe egy nyilvános eseményen, és a gyerek azt találta kérdezni tőle, hogy mi a hercegné neve.

Catherine

– mondta neki Katalin.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Királyi becenevek

Érdekes a fentiekkel összehasonlítani Harry herceget, aki már csak azért is világéletében kilógott a sorból, mert mindig és mindenki a becenevén emlegette. Miközben a keresztnevei hivatalosan Henry Charles Albert David, addig az ő esetében mindig is elfogadott volt, hogy Harrynek becézik. Ebben a magyar sajtó igazodik a nemzetközi gyakorlathoz: Henry herceg magyarul sem Henrik, nem is szokás lefordítani a nevét, hanem mindig és mindenkor Harryként szokás őt emlegetni.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves