Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Gyász

Meghalt a Titanic sztárja

2022. július 26.

1 perc olvasás

ELLE
titanic gyász hollywood halálhír David Warner Titanic szereplő
Meghalt a Titanic sztárja
© IMDB

Gyászol a filmes szakma, 80 évesen elhunyt a Titanic egyik kulcsszereplője.


Családja közölte a szomorú hírt a rajongókkal: 80 éves korában, vasárnap elhunyt a Titanic szereplője, David Warner. A brit színész daganatos betegségben vesztette életét, szűk családja körében, egy otthonban, ahol az elmúlt hónapokat is töltötte.

Warner a hazai közönség számára elsősorban a Titanic című filmből lehet ismerős, ahol a főgonosz Billy Zane ugyancsak álnok jobbkezét, Spicer Lovejoy-t alakította, de a Ki vagy, doki? és a Londoni rémtörténetek egy-egy epizódjában, valamint a Mary Poppins visszatér című családi moziban is láthattuk.

Az Instagram-oldalán búcsúzott tőle egykori kollégája, Billy Zane, aki a legjobb színészek egyikeként emlékezik David Warnerre, és azt üzente neki:

„Az angyalok énekeljenek neked, barátom.”

Hosszan betegeskedett David Warner

A brit közszolgálati csatornának adott interjúban családtagjai elmondták, hogy David Warner 18 hónap át méltósággal viselte betegségét, ami végül az életét követelte. Jószívű, nagylelkű és együttérző emberként emlékeznek rá, noha a képernyőkön jellemzően rosszfiú szerepekben tűnt fel.

Kivételt jelentett ez alól Charles Dickens Karácsonyi ének cmű művének 1984-es filmadaptációja, amelyben Bob Cratchit karakterét alakította. David akkor úgy nyilatkozott, öröm volt számára végre olyan karakter bőrébe bújni, aki a változatosság kedvéért nem gonosztevő.

Via


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves