Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Klímavédelem

Hihetetlen, miért támadják Taylor Swiftet

2022. augusztus 01.

2 perc olvasás

ELLE
szén-dioxid Taylor Swift klímakatasztrófa környezetvédelem magánrepülő klímatudatosság
Hihetetlen, miért támadják Taylor Swiftet
© ANGELA WEISS / AFP

Most épp utazási szokásai miatt ugrott rá az internet népe Taylor Swiftre.


Mindenképpen jó hír, hogy a klímatudatosság népszerűségét a világjárvány sem tudta visszaszorítani, ám úgy tűnik, ennek most a hírességek isszák meg a levét. Nem sokkal azután, hogy Kylie Jenner durva támadásokat kapott egy magánrepülős utazása miatt, most Taylor Swift került a gyűlölködők célpontjába.

Egy brit fenntarthatósági marketingcég, a Yard ugyanis összeállított egy listát azokról a hírességekről, akik egy évben a legtöbbször ülnek magánrepülőre – és ennek élén Taylor kapott helyet. Az énekesnő az idei évben 200 nap alatt 170-szer választotta a légi közlekedést, ezzel összesen 8293 tonna szén-dioxid-kibocsátást eredményezett.

Őt követte a listán Floyd Mayweather profi ökölvívó, Jay-Z, Alex Rodriguez baseballjátékos (Jennifer Lopez exe), valamint Blake Shelton, Steven Spielberg, Kim Kardashian, Mark Wahlberg, Oprah Winfrey és Travis Scott.

Külön érdekesség, hogy bár össztűz zúdult rá, Kylie Jenner nem került fel a listára – vagyis jóval kevesebbszer utazott magángépen, mint híres kollégái.

Ezzel védekezett Taylor Swift csapata

Az adatok nyilvánosságra kerülése után az internetezők sorra fejezték ki nem tetszésüket Taylor Swift utazási szokásait illetően, és a mémgyár is beindult. Viccelt csináltak azokból a dalszövegeiből, amikben a repülőgépekre tesz utalást, míg mások dühös tweeteket fogalmaznak meg Taylor környezetkárosító magatartásáról.

Az énekesnő PR-csapata nem hagyta szó nélkül a reakciókat, és elmondták, hogy az adatok ebben a formában félrevezetőek lehetnek.

„Taylor rendszeresen kölcsönadja a repülőgépét más személyeknek. Ezen utazások nagy részét vagy mindegyikét neki tulajdonítani kirívóan helytelen” – olvasható a közleményükben.

A rajongók erre reagálva úgy válaszoltak, a repülőt ennyi alkalommal kölcsönadni utakra épp annyira környezetromboló, mint ha Taylor utazna vele ilyen rendszeresen.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves