Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Vallomás

Selena Gomez őszintén mesélt a bipoláris zavaráról

2022. október 27.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara
betegség dokumentumfilm mentális egészség Selena Gomez mentális betegség
Selena Gomez őszintén mesélt a bipoláris zavaráról
© Fotó: Jon Kopaloff / Getty Images.

Selena Gomez sosem titkolta a mentális problémáit, betegségeit, most megjelenő dokumentumfilmjében élete legsötétebb időszakáról mesél. 


Az egykori Disney-sztár az elmúlt időszakban rengeteg megpróbáltatáson ment keresztül. Selena Gomez autoimmun betegsége miatt pár éve veseátültetésen esett át, ami hatással volt az egész életére.

Selena Gomez dokumentumfilmjében őszintén meséli el az elmúlt évek megpróbáltatásait

A 30 éves énekesnő mindig is nagyon nyílt volt, ha az egészségéről volt szó. 2014-ben diagnosztizálták a lupus nevű autoimmun betegséggel, 2017-re pedig annyira súlyos lett az állapota, hogy veseátültetésen kellett átesnie. A betegsége és a műtét miatt folyton szorongott, előfordult, hogy súlyos pánikrohamot kapott. 

A mentális egészsége érdekében már 2016-ban segítséget kért, és elkezdett terápiára járni. Idővel a depressziója súlyosabb lett, a turnéját is kénytelen volt lemondani, 2020-ban pedig bipoláris zavarral diagnosztizálták. Tavaly az amerikai Elle magazinnak elmesélte, hogy nagyon megkönnyebbült, amikor megkapta a diagnózist, hiszen végre már tudta, mivel áll szemben. 

November 4-én válik elérhetővé az Apple TV+ felületén Selena Gomez dokumentumfilmje, ami a My Mind & Me címet viseli. Az első előzetese már megérkezett, amiben az énekesnő elmondja, hogy rengeteget tanult az elmúlt időszakban magáról és a betegségéről.

Eleinte rettegett a betegségétől, mindig attól félt, hogy újabb rohamot kap, amiből már nem lesz képes visszajönni. Ám rádöbbent, hogy csakis úgy tud vele megbirkózni, ha megtanul róla mindent. Selena gyerekként félt a viharoktól, egészen addig, amíg az édesanyja nem adott neki egy könyvet, amiből megértette a villámlást és a dörgést. 

A betegségével ugyanez a helyzet, időre volt szüksége, amíg megtanulta elfogadni a mentális betegségét. Manapság pedig már igyekszik minél inkább megismerni, ez segít legyőzni a szorongását. A terápiát azóta sem hagyta abba, rendszeresen konzultál a szakemberekkel. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves