Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Királyi család

Rasszizmussal vádolja Kamilla hercegnét Meghan Markle és Harry herceg

2022. július 22.

2 perc olvasás

ELLE
angol királyi család harry herceg királyi család meghan markle rasszizmus brit királyi család
Rasszizmussal vádolja Kamilla hercegnét Meghan Markle és Harry herceg
© Dominic Lipinski / POOL / AFP

A Harry herceg és Meghan Markle életéről szóló botránykönyvből kiderült, hogy Kamilla hercegnének is köze lehet ahhoz, miért döntött úgy a pár, hogy lemondanak uralkodói titulusukról.


Éppen csak megjelent Tom Bower könyve az Egyesült Királyságban, amelyben Harry herceg és Meghan Markle, valamint a Windsor-ház többi tagja között zajló családi harcokat térképezi fel a szerző, máris sorra látnak napvilágot belőle a botrányosabbnál botrányosabb részletek.

Természetesen a királyi családot ért rasszista vádak is újra előtérbe kerültek – és úgy tűnik, lehullt a lepel arról, melyik családtag illette sértő megjegyzésekkel Harry és Meghan kisfiát még annak megszületése előtt.

A hírek szerint Harry herceg mostohaanyja, Kamilla hercegné volt az, aki rasszista megjegyzéseket tett Harry és Meghan jövendőbeli gyermekére. A könyv szerint, amikor Harry herceg szóba hozta új párját egy találkozón Károly herceg és Kamilla előtt, utóbbi tréfásan feltette a kérdést:

„Hát nem lenne mókás, ha a gyereketeknek vörös afro frizurája lenne?”

 Bár akkor maga Harry is megmosolyogta a megjegyzést, később Meghan reakcióját látva már benne is dühöt ébresztett a kérdés.

Rasszista felhangok a királyi családban

A sussexi hercegi pár 2021-ben Oprah Winfrey-nek adott interjújában is elmesélte, milyen döbbenten álltak, amikor a királyi család egy meg nem nevezett tagja Meghan várandósságának hírére megkérdezte, milyen bőrszíne lesz a születendő gyermeknek.

A botránykönyv szerzője szerint Harry herceg hamarosan megjelenő memoárjában is kitér majd Kamilla hercegné rasszista viselkedésére, és a nyilvánosság elé tárja, hogy mostohaanyja komoly szerepet játszott abban, miért döntöttek úgy feleségével, hogy lemondanak az uralkodói titulusukról és az Egyesült Államokba költöznek.

Via


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves