Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Jogi csata

Jön az évszázad pere: Elon Musk nagy bajban van a Twitter miatt

2022. július 13.

2 perc olvasás

ELLE
per twitter Elon Musk Twitter felvásárlás jogi csata Elon Musk per
Jön az évszázad pere: Elon Musk nagy bajban van a Twitter miatt
© Celal Gunes / Anadolu Agency via AFP

Szerződésszegésre hivatkozva a Twitter beperelte Elon Muskot, amiért az visszalépett a közösségi oldal megvásárlásától.


Hiába a világ jelenlegi leggazdagabb embere, nagy bajban lehet Elon Musk, miután a Twitter bejelentette, hogy beperlik az üzletembert. A közösségi oldal kedden nyújtotta be a keresetet a delaware-i bíróságon, amiben képmutatással és rosszhiszeműséggel vádolják Elon Muskot, amiért az megszegte a Twitterrel korábban kötött 44 milliárd dolláros szerződését és elállt a médiavállalat megvásárlásától.

Komoly jogi csatára készül a Twitter és Elon Musk

A dokumentumokban a Twitter képviselői azt állítják, Elon Musk csupán ürügyet keresett arra, hogy meghiúsítsa a vásárlást, miután a közösségi oldal piaci visszaesése miatt úgy tűnt, hogy rossz üzletet kötött. Az üzletember többek között a hamis és spam fiókokra hivatkozva szállt ki az üzletből, holott a kereset szerint ekkor már jogilag kötelező érvényű szerződésben állt a Twitterrel.

„Musk menekülni akart, de az egyesülési megállapodás kevés mozgásteret hagyott neki. Musk azért nem hajlandó eleget tenni a Twitterrel szembeni kötelezettségeinek, mert az aláírt üzlet már nem szolgálja a személyes érdekeit”

– nyilatkozta William Savitt ügyvéd, aki a közösségimédiavállalatot képviseli az ügyben.

A perben várhatóan hatalmas összegek forognak majd kockán, az ügyvédek mindkét oldalon drága és nagy tételekkel járó jogi csatározásra készülnek. Bár a delaware-i törvények szerint Elon Musknak 20 napja van arra, hogy reagáljon az ellene benyújtott panaszra, a Twitter gyorsított eljárást kérvényezett, arra hivatkozva, hogy bármilyen késedelem árthat a vállalatnak.

Aláírta, majd visszalépett

Szakértők szerint Elon Musk csak nehezen kerülhet ki győztesen a perből, a megállapodás ugyanis rögzíti, hogy ha bármelyik fél kiszáll az üzletből, akkor 1 milliárd dollárt kell kifizetnie a másik javára.

Mint ismeretes, a Tesla és a SpaceC vezérigazgatója április végén kötött megállapodást a Twitter megvásárlásáról, ami után megfogadta, hogy a platformot a szólásszabadság fontos bástyájává alakítja. Később azonban hirtelen kihátrált az üzletből, mert szerinte a Twitteren több a spamfiók, mint amennyit a vállalat bevall. Azóta folyamatosan kritikával illeti a közösségi oldalt, valamint saját Twitter-oldalán támadja a közösségi oldal tartalmi döntéseit és funkcióit.  

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves