Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Christmas

Mariah Carey a „Karácsony királynője” címet akarta, ezért nem jött össze

2022. november 16.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara
karácsony bíróság énekesnő mariah carey
  Mariah Carey a „Karácsony királynője” címet akarta, ezért nem jött össze
© Fotó: CBS Photo Archive / Getty Images

Mariah Carey egy furcsa címet szeretett volna megszerezni magának, ám a kérését végül elutasították. 


Az énekesnő karácsonyi dalainak köszönhetően sokak kedvence, az All I Want for Christmas Is You pedig minden idők egyik legsikeresebb ünnepi felvétele. Nyilvánosságra került, hogy Mariah Carey akart lenni a „Karácsony királynője”, ám a kérését elutasították. 

Mariah Carey ezért nem lehet a „Karácsony királynője”

Kiderült, hogy Mariah Carey nem olyan régen szerette volna védjegy alá helyezni a „Karácsony királynője”, és a „Karácsony hercegnője” elnevezéseket. Ez azt jelenti, hogy kizárólag az említése kapcsán használhatták volna, és csakis ő gyárthatott volna olyan termékeket, amelyeken ez a megnevezés szerepel. 

Ám Elizabeth Chan és más karácsonyi dalokra szakosodott énekesnők közösen pert indítottak, és kérték a bíróságot, illetve a védjegytanácsot, hogy utasítsák el az énekesnő kérelmét. Sikerrel járták, mivel a bíróság megtagadta Mariah kérését, vagyis rajta kívül mások is viselhetik az elnevezést. 

Elizabeth Chan szintén népszerű előadónak számít az Egyesül Államokban, összesen 12 karácsonyi témájú albumot jelentetett meg az elmúlt években. Szinte csak az ünnepekről énekel. Örült a döntésnek, mivel úgy véli senkinek sincs joga kisajátítani a karácsonyt. 

Mariah Carey nem kommentálta a történteket, ám ez természetesen nem jelenti azt, hogy az emberek ne rá gondolnának a karácsonyi dalok kapcsán. Dolly Parton korábban azt nyilatkozta, hogy örül neki, hogy Mariah az első, és büszke, hogy másodikként mögötte állhat. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves