Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Brit uralkodó

Árulkodó jelek, hogy a királyi család már szeretné leváltani Erzsébet királynőt

2022. július 05.

1 perc olvasás

ELLE
erzsébet királynő II. Erzsébet károly herceg királyi család brit királyi család
Árulkodó jelek, hogy a királyi család már szeretné leváltani Erzsébet királynőt
© Jane Barlow/AFP

Tíz éve nem volt példa arra, hogy felülvizsgálták volna II. Erzsébet királynő feladatkörét.


Az elmúlt hónapokban tapasztalt egészségügyi problémák hatására a Buckingham-palota felülvizsgálta II. Erzsébet királynő feladatkörét, és csökkentették a hivatalos teendőinek listáját.

Bár a palota szerint csupán egy kis frissítésről van szó, a könnyített szolgálat egyben azt is jelenti, hogy az uralkodói feladatokat Károly herceg veheti át édesanyjától.

Csak szükség esetén kell jelen lennie Erzsébet királynőnek

Legalább egy évtizede nem volt példa arra, hogy a palota módosította volna a királynő hivatalos feladatkörét, az új jelentés azonban nagyobb hangsúlyt fektet a tágabb királyi családtól elvárt támogatásra.

Többek között írásba foglalták, hogy az eddigi hagyományokkal ellentétben a parlament állami megnyitóján már nem kell részt vennie az uralkodónak.

Az új megfogalmazás szerint nemzetfőként a királynőnek csak „szükség esetén” kell ellátnia feladatait – vagyis a Sovereign Grant jelentés a jövőben lehetőséget ad arra, hogy a királyi család egyéb tagjai legyenek jelen bizonyos eseményeken.

Az uralkodói hatáskörből kikerült eseményeken a jövőben Károly walesi herceg vehet részt, ami a bennfentesek szerint azt jelzi előre, hogy II. Erzsébet fia kényen áll arra, hogy hamarosan trónra lépjen és átvegye édesanyja hivatalos feladatait. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves