Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Botrány

Meglepő fordulat: a világmárka is kihátrált Kanye West mellől

2022. október 26.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara
botrány Adidas Kanye West rapper
Meglepő fordulat: a világmárka is kihátrált Kanye West mellől
© Fotó: Stephane Cardinale - Corbis / Getty Images.

Kanye West az antiszemita kijelentései miatt egyre nagyobb bajba keveredik. 


A rapper az utóbbi időben szinte csak a botrányaival került címlapra. Kanye West magánélete eléggé viharosan alakult, emellett rendszeresen megsért másokat a bántó kijelentéseivel. Most az antiszemita megnyilvánulásai miatt került a figyelem középpontjába, és úgy tűnik ezt sokáig nem fogják neki elfelejteni.

Az utóbbi időben sokakat feldühített

Kanye West, vagy mostani nevén Ye az elmúlt időszakban bántó megjegyzéseivel sok embert megsértett. Többször vádolták már rasszizmussal, gyűlöletbeszéddel a megszólalásait, legutóbb pedig a Vogue magazin egyik újságírója ellen indított támadást a közösségi médiában. Az újság riportere kritikát fogalmazott meg a rapper legújabb kollekciójáról. A hadjáratnak végül a magazin vezetősége vetett véget, és teljesen elhatárolódtak Kanye munkásságától. 

Most az antiszemita megjegyzéseivel hívta fel magára a figyelmet. A Twitterre írt több bejegyzést, melyeket a közösségi oldal szinte azonnal eltávolított, majd később Kanye fiókjait is felfüggesztették. Ám ennek ellenére sokakat mélyen érintett a posztja, így egyre többen határolódnak el tőle.

Már egyik divatmárka sem kíváncsi Kanye West kollekcióira 

Az érzéketlen bejegyzés miatt szinte azonnal megszakította vele a kapcsolatot az ügyvédje, Camille Vasquez, a CAA művészeti ügynökség pedig nem szeretne a továbbiakban a rapperrel dolgozni. Kiderült, hogy a dokumentumfilmjének sem lesz folytatása, mivel a gyártócég sem akar vele forgatni. 

Elsőként a Balenciaga jelentette be, hogy nem szeretne többet Westtel dolgozni, majd a GAP hátrált ki az együttműködésből. Ám úgy tűnik az Adidas sem szándékozik a nevét adni ehhez a botrányhoz, mivel a cég felbontotta a szerződést. 

Az Adidas 2014 óta forgalmazza a Yeezy cipőket, ami nagyban hozzásegítette a rappert ahhoz, hogy milliárdos váljon belőle. A cipők hatalmas sikert arattak, így kifejezetten jövedelmező volt az együttműködés mindkét fél számára. 

A botrány ellenére sokan azt gondolják, hogy a Yeezy cipők ára a jövőben felértékelődik, hiszen megszűnik a tömeggyártás, ami exkluzívabba teszi Kanye kollekcióit. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves