Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Royal family

Erzsébet királynő olyat tesz, mint még soha romló egészsége miatt

2022. augusztus 31.

2 perc olvasás

ELLE
betegség egészség erzsébet királynő királyi család állapot
Erzsébet királynő olyat tesz, mint még soha romló egészsége miatt
© Getty Images/Max Mumby/Indigo

Erzsébet királynő állapota augusztus eleje óta folyamatosan romlik. 


Hetek óta aggodalomra ad okot, hogy a sajtóinformációk szerint a jelenleg Skóciában tartozkódó Erzsébet királynő egyáltalán nincs jó állapotban. A brit uralkodó a pletykák szerint járni is alig tud, ezért már templomba se látogat el és az is kérdéses, hogy Londonba visszatér-e szeptemberben, hogy találkozzon az új miniszterelnökkel. Most kiderült, hogy azt a megoldást találták ki a 96 éves Erzsébetnek, hogy jóval kevesebb munkát bíznak rá. Eredetileg a királynőnek 13 ponttal kellene foglalkoznia, a munkaköri leírás szerint, de most egy jóval rugalmasabb időbeosztást készítettek neki.

Másnak is adhat feladatot

Ha II. Erzsébet úgy érzi, hogy nem tudja ellátni a feladatait akkor a munkáját átadhatja a királyi család többi tagjának. A brit uralkodó azonban ameddig tud szeretne dolgozni, ezért semmiképp sem szeretné azt, hogy mindent a fia, Károly herceg és az unokája, Vilmos herceg intézzen helyette. Rendkívül ritka a történelemben, hogy egy uralkodó ilyen rossz egészségügyi állapotban is a munkát választja a pihenés helyett.

Mi lesz az új miniszterelnökkel?

Habár hivatalosan Erzsébet királynőnek kellene szeptember hatodikán megjelennie a Buckingham-palotában, elképzelhető, hogy az egészségügyi problémái miatt a brit politikusok fogják őt meglátogatni a skóciai nyaralójában. A döntés azonban ez ügyben is a királynő kezében van. Habár ezt a szerepet is átvehetné Károly herceget, Anglia királynője kitart az mellette, hogy ő akarja kinevezni az új miniszterelnököt. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves