Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Szomorú hír

Erzsébet királynő gyászol

2022. augusztus 05.

2 perc olvasás

ELLE
erzsébet királynő gyász királyi család tragédia
Erzsébet királynő gyászol
© Getty Images/Chris Jackson

Erzsébet királynő a barátnőjét gyászolja.


Elhunyt Erzsébet királynő jó barátnője, Lady Myra Butter. Az idős asszony 97 évet élt. Kiderült, hogy a brit uralkodó és ő nagyon közeli viszonyt ápoltak, mondhatni legjobb barátok voltak hosszú-hosszú évek óta. 

Gyerekkoruk óta ismerték egymást

A 97 éves korában elhunyt Lady Myra Butter gyerekkori barátnője volt Anglia királynőjének. A két barátnő azonban felnőttkorukban is közeli viszonyt ápolt, sőt II. Erzsébet ott volt a barátnője esküvőjén 1946-ban. Az elhunyt asszony a királynő testvérével, Margit hercegnővel is jó viszonyban volt. 

Egy interjúban beszélt a barátságukról

A tavalyi évben Lady Myra Butter adott egy interjút, ahol az Erzsébet királynővel való barátságáról vallott. Kiderült, hogy gyermekkorukban együtt jártak úszásórákra. Hozzátette, hogy az ő memóriája sokkal jobb, mint a brit uralkodóé. A királynő és a barátnője egyébként rokoni kapcsolatban is álltak, ugyanis Lady Myra Butter II. Erzsébet néhai férjének, Fülöp hercegnek volt az unokatestvére. Lady Myra korábban azt is elárulta, hogy Erzsébet királynőnek remek humora van és ez egész életében így volt. 

Nehéz időszakon megy keresztül

Erzsébet királynő az elmúlt időszakban több barátját elvesztette, valamint tavaly áprilisban hunyt el a férje, Fülöp herceg is. Szerencsére a királynőnek még így is sok barátja van, akik gyakran meglátogatják, hogy együtt vacsorázzanak, vagy tévét nézzenek. A brit uralkodónak vannak hűséges szolgálói is, akik évek óta mellette állnak és segítik mindenben, valamint remek beszélgetőpartnerek.

Vilmosék a közelbe költöznek

A brit uralkodó legnagyobb örömére Vilmos herceg és  Katalin hercegné csupán 10 perc sétára lesznek tőle, amikor beköltöznek az új otthonukba. A házaspár hamarosan Adelaide Cottage-be költözik. Az 1831-ben épült ingatlan hivatalosan a királynő tulajdona, de már régóta a királyi család barátai vendégházaként használják. A közelmúltban végrehajtott felújítások azt jelentik, hogy az Adelaide királynőről, IV. Vilmos király feleségéről elnevezett ingatlan ideális lehet a cambridge-iek számára. Vilmos herceg és Katalin hercegné jelenleg a norfolki Anmer Hall és a nyugat-londoni Kensington-palota között ingáznak.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves