Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Sport

Előkerült a hidzsáb nélkül versenyző iráni sportoló

2022. október 19.

1 perc olvasás

ELLE
irán sportoló teherán hidzsáb
Előkerült a hidzsáb nélkül versenyző iráni sportoló
© Instagram/Elnaz Rekabi

Eltűnt, majd megkerült egy hidzsáb nélkül versenyző iráni sportoló. 


Tegnap még arról szóltak a sajtóhírek, hogy eltűnt Elnaz Rekabi iráni sportoló, miután hidzsáb nélkül vett részt egy nemzetközi sportmászóversenyen Dél-Koreában. Az eset után a fiatal nőt rengetegen dicsérték a közösségi médiában a bátorságááért. Nem sokkal később megjelent a hír, hogy a 33 éves sportoló eltűnt. 

Elnaz barátai azt nyilatkozták, hogy vasárnap óta nem érik el a fiatal nőt, ezért nagyon aggódtak érte. Később olyan hírek is napvilágot láttak, hogy hamarosan visszatér Iránba, de a hazaút során elkobozták tőle a mobiltelefonját és az útlevelét. 

Megszólalt a közösségi oldalán

Elnaz nemrégiben a közösségi oldalára posztolt, ahol az aggódó emberektől bocsánatot kért, majd azt írta, hogy nem szándékosan versenyzett hidzsáb nélkül, hanem véletlenül esett le a fejéről. Elmondása szerint az egész egy nagy félreértés volt. A sportoló azóta visszatért Teheránba. 

Kényszer hatására született a poszt?

A BBC perzsa kiadásának szerkesztője szerint Elnaz bejegyzésének nyelvezete olyan, mintha kényszer hatására született volna. A Nemzetközi Sportmászó Szövetség szeretné tisztázni az ügyet a sportolónővel, valamint az Iráni Hegymászó Szövetséggel is. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves