Ismerd meg a Soho új kedvencét!
Ian Schrager, a legendás Studio 54 klub egyik alapítója, aki egyben innovatív hoteltulajdonos is, egyedülálló koncepcióval forradalmasítja a szállodaipart és újradefiniálja a luxust. A New York-i Public Hotel ötlete a korszerű és elérhető luxus, mindez szenzációs dizájnszínvonallal. A hotel a menő művész- és színházi negyedben, a Sohóban található. Aki ideutazik, szeretné magába szívni a Soho hangulatát és kicsit a kreatív szcéna részének érezni magát. Ennek hatása az, hogy a hotelek nagyon drágák, többszáztól többezer dollárig terjedő szobaárakkal. És most a Public Hotel a feje tetejére állítja az egész ötcsillagos dizájnhotel iparágat, mert az árai egyedülállók ezen a színvonalon.
Hogy mit jelent ez? Különleges luxust mindenkinek a kiválasztott napokon, éjszakánként 130 euróért (Természetesen magyar szemmel ez még mindig nem a legolcsóbb, az ottani egyéb lehetőségekhez mérten ezen a nívón azonban hatalmas a különbség az árban).
A Public Hotelt a világ egyik leghíresebb építészirodája, a Herzog & De Meuron álmodta meg, aki egyebek mellett a Vitrának és a Pradának is dolgoztak. A digitalizáció korában új, korszerű szolgáltatások várják a vendégeket: self check-in, hordár csak kérésre, a reggeli lehet klasszikus, vagy ún. „easy-to-go” a Louis Deliben. Az eredmény: időspórolás, szabad terek és optimális rugalmasság a legmagasabb színvonalon. Mindehhez igazodik az ár is.
Rögtön a belépésnél egy szenzációs mozgólépcsővel találjuk szembe magunkat, rézszínű neon installációkkal, amelyek a Studio 54 legendás időire és a ’70-es évekre emlékeztetnek. A hotel egyik leginkább Instagramra kívánkozó részlete!
Mindenképp érdemes meglátogatni a bejárat mellett lévő Contemporary Concept Store-t. Tania Schrager, Yelin Song és Steven Tiles kurátorságának köszönhetően találunk itt szuper niche szépség termékeket, különleges könyveket, dekorációs tárgyakat, ékszereket és szuper dizájndarabokat is.
A Public Kitchen étterem Jean-Georges sztárséf felügyelete alá tartozik. A koncepció: csak fenntartható, szezonális és organikus ételt adnak. A Louis Deliben egészséges „fast food” is kapható, mint a kókuszvíz, a matcha tea és kis meleg snackek, saláták és levesek.
A hotel a kényelmes lobby által a negyed hotspotja lett, ahová sokan ülnek be egy-egy gyors bizniszebédre vagy kreatív megbeszélésre. Szupergyors a WLAN és tökéletes a bár.
A hotelszobák világosak, letisztultak, és vagy a parkra, vagy a felhőkarcolókra néznek. A világos fa a hűvös márvánnyal találkozik. A fény-, média- és hangdizájn gondoskodnak a tökéletes hangulatról.
Esténként a Diego és a The Roof étterem, a hihetetlen tetőteraszbár a hotel 17. emeletén, Soha egyik legmenőbb találkozóhelye. Laza atmoszférában, egy-egy jó koktéllal a kezünkben élvezhetjük a szenzációs kilátást a városra.
Mint a filmvetítések, koncertek és felolvasóestek helyszíne, a Public Arts a hotel következő vonzó eleme. Nem véletlen, hogy a New York-i divathétnek is egyik fontos helyszíne lett.
Astrid Doil, elle.de, képek: Nicholas Koenig, The Public HotelAz általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!