Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

She/her

Demi Lovato most épp újra nőként azonosítja magát

2022. augusztus 03.

1 perc olvasás

ELLE
gender gendersemleges Demi Lovato genderfluid nem bináris névmások
Demi Lovato most épp újra nőként azonosítja magát
© Instagram/@ddlovato

A gendersemleges mellett ismét használja a nőnemű névmásokat is Demi Lovato.


Alig több mint egy évvel ezelőtt jelentette be Demi Lovato, hogy nem-bináris személyként folytatja életét, és ezentúl a gendersemleges they/them névmásokat szeretné használni.

Az akkori nyilatkozata legalább akkora meglepetésként érte a rajongókat, mint az, hogy a napokban Demi Instagram-bemutatkozásában újra megjelentek a női she/her névmások is.

Felülkerekedett Demi Lovato nőies oldala

Az énekesnő a Spout című podcastban mesélt arról, miért döntött úgy, hogy ismét azonosulni tud a női nemmel. Mint kifejtette jelenleg sokkal inkább genderfluid személyként tekint magára.

„Tavaly úgy éreztem, hogy az energiáim kiegyensúlyozottak voltak a férfias és a nőies kategóriák között. Így amikor választanom kellett például a férfi és a női mosdó között, egyikkel sem éreztem magam igazán komfortosnak. Csak egy emberként azonosítottam magam.”

Demi számára éppen erről szólnak a gendersemleges névmások, hogy valaki legbelül csak embernek érzi magát és nem akar egyik nemi kategóriához sem tartozni. Idén azonban fordult a kocka és újra előtérbe került a nőiesebb oldala, ezért döntött úgy, hogy újra felveszi a she/her nőnemű névmásokat is.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves