Quantcast

Tommy x Indya

Genderfluid kollekcióval jelentkezik a Tommy Hilfiger

© Myles Loftin/Tommy Hilfiger

Indya Moore nem-bináris aktivista segített újragondolni a márka klasszikus mintáit és fazonjait. A végeredmény egy minden szempontból egyedülálló, fluid kollekció lett.

Egy klasszikus babakék csíkos ingbe öltözve hajol a kamera felé Indya Moore, aki a Tommy Hilfigerrel közösen készítette el a márka legújabb, gendersemleges kapszulakollekcióját. Az együttműködést népszerűsítő kampányban Indya mellett több aktivistát is láthatunk, akiket Myles Loftin fotós kapott lencsevégre. A puha, pasztell tónusú képek egyszerre hirdetik a nosztalgiát és a megújulást: a klasszikus Tommy Hilfiger darabokat (például a híres csíkos, legombolható galléros ingeket) a modern, gendersemleges közönség számára gondolták újra.

A sokoldalú és nagyobb méretben is elérhető kapszulakollekció július 13-án debütált az Egyesült Államokban olyan darabokkal, mint a szaténvászon vitorlásdzseki, a csíkos blézer, a kivágott, flitteres póló vagy éppen a kosárlabdanadrág. A kiegészítők között találhatunk arany charmokkal díszített vödörkalapot, fonott szandálokat, egy farmer táskát és egy Indya Moore által dedikált csőtopot is. A színskála ezúttal is a Tommy Hilfiger klasszikusaiból áll: fehér, kék, szürke, arany és vörös találkozik egymással.

A kapszulakollekció egyik figyelemre méltó aspektusa a szándékos fluiditása. Egyetlen darab sem mutat ugyanolyan módon a különböző modelleken. A vállak hol összemennek, hol kiszélesednek, hogy jobban illeszkedjenek a különféle testtípusokhoz. A szabásvonalak valóban a sziluettet követik, a vászonnadrág hosszát és alakját például húzózsinórokkal állíthatjuk a saját méreteinkre. Indya Moore a saját múltjából is csempészett egy kis ízelítőt a kollekcióba: a Bronx feliratú kollégiumi pulóver mellett a ruhadarabokon felbukkanó lótuszvirág is hozzá köthető, a grafika Moore növekedését és önmaga felfedezését szimbolizálja.

„Ez a kapszulakollekció túlmutat a nagyszerű stíluson” – mondta el Moore a sajtónyilatkozatban. „Megszakítja a körforgást és új mércét állít fel az iparágban. Túl sok ember érzi úgy, hogy valami nincs rendben velük, csak azért, amilyenek legbelül. Számomra rengeteget jelent, hogy tudom, emiatt a kapszulakollekció miatt senkit sem érezheti rossznak, másnak vagy hibásnak magát. Mindenki tökéletesen működik ezzel a kollekcióval, függetlenül attól, hogy kicsoda is valójában.”

A kollekciót népszerűsítő aktivisták között megtalálható többek között Chella Man multimédia művész, Gia Love modell és aktivista, Cory Walker modell és színész, valamint Pidgeon, az Intersex Justice Project társalapítója, akik a fotókkal a kilencvenes évek R&B hangulatát szerették volna megidézni. „Aaliyah az egyik kedvenc művészem, és amikor Tommy Hilfigerre gondolok, ő is az eszembe jut” – árulta el Moore a fotózással kapcsolatban.

A kapszulakollekció darabjaiért kattints a galériánkra!

Forrás: Elle