Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Milliók

Ez a világ legdrágább parfümje, hihetetlen mennyibe kerül

2023. december 07.

2 perc olvasás

ELLE

női parfüm pénz
Ez a világ legdrágább parfümje, hihetetlen mennyibe kerül
© Shutterstock

Ez a parfüm elképesztően drága.


Tudtad, hogy melyik a világ legdrágább parfümje? Most eláruljuk, hogy a lista élén a Le Monde Sur Mesure by Morreale Paris illata áll. Annyira sokba kerül, hogy egyáltalán nem meglepő, hogy mostanáig nem sok üveggel adtak el belőle.

Íme, a tudnivalók

A Morreale Paris egy niche parfümöket gyártó francia luxusmárka, melynek a nevéhez fűződik a világ legdrágább parfümje a Le Monde Sur Mesure. A parfüm 1,5 millió dollárba kerül, ami forintba átszámítva körülbelül 525 millió forint körül mozog. Hihetetlen, ugye? Azonban nem csupán az illat maga különleges, de a 18 karátos arannyal és gyémántokkal kirakott üvegcse kézzel készül nagyjából egy éven keresztül. Szintén fontos, hogy az üvegek egyedi sorszámmal ellátottak, és aki megrendeli egy arany karkötőt is kap mellé ajándékba. 525 millió forintért érthető is! 

Le Monde Sur Mesure by Morreale Paris

Egy álomból született meg

A híres francia parfümőr, Jean Pierre Morreale alkotta meg az illatot.A csillagászati árcédula mögött meghúzódó történet azzal kezdődik, hogy Morreale élénk álmot lát. Ebben az álomban a teljes harci páncélba öltözött őse megparancsolta Morreale-nak, hogy a valaha volt legexkluzívabb illatot állítsa elő, hogy a családnevüket sikeressebbé tegye. Tervben van, hogy a jövőbeni palackokat gyémántokkal és rubinokkal díszítik, ami akár 10 millió dollárra is növelheti az árat. A parfümből eddig egy darab kelt el, valamint második kifejezetten marketingos célokból készült. Egy harmadik parfüm pedig jelenleg készül, ám nem tudni, hogy ki a vevő.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves