Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Szépségtrükkök

5 tipp, hogy a parfümöd illata tovább tartson

2023. december 06.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

illatok női parfüm parfüm tartós
5 tipp, hogy a parfümöd illata tovább tartson
© Shutterstock

Sajnos egyetlen parfüm illata sem tart örökké – de megmutatjuk, hogyan hozd ki belőle a legtöbbet!


Még a legjobb minőségű luxusparfümök illata is gyengül, ahogy telnek az órák, így sok nőnek meg kell küzdenie azzal a jelenséggel, hogy bár a parfüm illata otthon még fantasztikus volt, de például egy ünnepi este végén már alig érezni azt.

A legjobb parfümök „együttműködnek” a bőrrel, és a lehető legoptimálisabb módon változtatják az illatukat az idő múlásával, de még ilyenkor is gyengül a hatásuk.

Megmutatjuk, mit tehetsz, hogy tovább élvezhesd a kedvenc illataid!

Így növelheted a parfüm tartósságát

Az alábbi apró trükkökkel sokat tehetsz azért, hogy a legkedveltebb illataid hosszú órákon át megmaradjanak.

#1

Egy parfümnek két kulcsfontosságú dologra van szüksége ahhoz, hogy megfelelően fejtse ki a hatását: hőre és hidratálásra. Az emberi bőr általában 36 ºC-os, ami megfelelő az illatok kibocsátáshoz – amennyiben odafigyeltél a hidratálásra is!

#2

Válassz olyan parfümöket, amelyeknek van néhány kiegészítő terméke, például tusfürdője vagy testápolója. Ezek segíthetnek a bőr hidratáltságának optimalizálásában, ráadásul ugyanazt az illatvilágot képviselik, mint a parfümöd.

#3

A testradír használata elősegíti az elhalt hámsejtek eltávolítását, ami megfelelő alapot szolgáltat a parfüm számára is ahhoz, hogy minél tovább jelen legyen a bőrön.

parfum-elle.hu
Forrás: Shutterstock

#4

Érdemes a parfümöt a pulzuspontokra, vagyis a csuklóra és a fül mögé, a nyakra fújni. A test ezen részein marad meg a leghosszabb ideig egy-egy illat.

#5

Használj bőséges mennyiséget a parfümből! Sokan azt gondolják, elegendő néhány csepp az adott illatból, ezzel szemben az igazság az, hogy még a legjobb minőségű parfümökből is érdemes a test különböző pontjaira fújni. Ha szükségét érzed, akár használd az este folyamán még egyszer – egészen lenyűgöző hatást fogsz elérni!

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves