Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

HAJMOSÁS

Undorító dolog történhet, ha nedves hajjal alszol

2022. augusztus 31.

1 perc olvasás

ELLE
pihenés alvás haj hajápolás vizes haj hajmosás
Undorító dolog történhet, ha nedves hajjal alszol
© Unsplash

Mindig meg kell szárítani a hajunkat mosás után. Na de miért is?


Este a zuhanyozás után néha nincs időnk és kedvünk megszárítani a hajunkat, és vizes tincsekkel megyünk aludni. Ez viszont sok nemkívánatos következményekkel is járhat.

Sose feküdj le vizes hajjal

Az csak egy dolog, hogy akinek se nem göndör, se nem egyenes a haja, annak másnap, szárazon sokkal nehezebb lesz megformáznia, ám számos egészségügyi hátránnyal is járhat a vizes hajas alvás. Sőt, egészen undorító tényezők is a képbe kerülhetnek ebben az esetben. Lássuk, miért kell megszárítani a hajunkat. 

Törésveszély

Amennyiben a haj nedves, sokkal egyszerűbben törik. Így tehát nagyon fontos, főleg ha növeszteni szeretnéd, hogy szárítsd meg. 

Gombák, bacik

Ez a legundorítóbb:  nedves hajjal, pontosabban nedves fejbőrrel tökéletes táptalajt kínálunk a gombáknak, baktériumoknak és egyéb kórokozóknak. Főleg az ágyunkkal és a párnánkkal kombinálva nagy a fertőzésveszély a melegtől és a páratartalomtól. Több tanulmány is kimutatta már, hogy rengeteg gomba kóborol észrevétlenül az ágyainkban. Ha ez a nedves fejbőrrel találkozik, az könnyen korpásodáshoz, ekcémához vagy más bőrbetegségekhez vezethet.

Érted már, miért nem érdemes kockáztatni? Egyrészt sosem nő meg a hajad, másrészt pedig akár komoly betegségek, fertőzések is megjelenhetnek. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves