Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Szépségápolás

2 dolog, amit sosem szabad csinálni, ha szép körmöket szeretnél

2023. augusztus 24.

2 perc olvasás

ELLE

manikűr szépségápolás
2 dolog, amit sosem szabad csinálni, ha szép körmöket szeretnél
© Shutterstock

A manikűrösök szerint ez a 2 dolog tilos, ha szép körmökre vágyunk. 


Lássuk be, hogy mindenki szép körmökre vágyik, de sokszor olyan hibákat ejtünk, amiket később megbánunk. A manikűrösök szerint azonban van két olyan dolog, ami mindig tilos, ugyanis a körmünk egészségével játszunk. Nos, lássuk mik azok a dolgok, amiket sose tegyünk meg! 

1. Ne rágd a körmeidet! 

Sosem rágnám a körmeimet! Azt hiszem, nyugodtan kijelenthető, hogy miért ne – ez egészségtelen. Kiráz a hideg, ha arra gondolok, hogy megteszem

– mondta Christina Tran Los Angelesben élő műkörmös. 

A szakértő hozzátette, hogy nem csupán a körmünk egészsége bánja, de mivel általában körömrágás előtt nem mosunk kezet, ezért inkább jobb nem belegondolni, hogy mit teszünk a szánkba ezzel a rossz szokással. Sőt, vannak olyan súlyos esetek, akik tényleg később kórházi segítséget igényelnek a sok körömrágás miatt. 

2. Ne tépd le a gélt! 

Szintén sokak rossz szokása, hogy a kész manikűrt letépik, mert megunták vagy éppen nem tetszik nekik. Nos, nem tudják, hogy ezzel mennyi kárt okoznak a körmeiknek. A zselék letépése eltávolítja a természetes köröm rétegeit, amelyek vékonyak és törékenyek lesznek. A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy mindenképp szalonban távolítassuk el a géllakkot vagy otthon is legyenek meg a szükséges eszközök a tökéletes eltávolításhoz. Ha ez a rossz szokás többször előfordul, akkor bizony maradandó károsodást szenvedhetnek a körmök. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves