Quantcast

Self-care

Rihanna nyolclépéses wellnessrutinja

Rihanna nyolclépéses wellnessrutinja
© Taylor Hill/FilmMagic

Az Elle újságírója kedvenc mozgásformáiról, önbizalomnövelő trükkjeiről és lazítási szokásairól faggatta az énekesnőt.

1) Változatos étkezés

„Szeretem variálni az étrendemet, de reggelire általában tojást eszem pirítóssal és bogyós gyümölcsökkel. A barbadosi gyökereim nagyon fontosak számomra, imádom a sziget konyháját, így az ebéd gyakran fűszeres csirke salátával, a vacsora pedig friss hal rizzsel. Szeretek egészségesen étkezni, és oda is figyelek erre – ugyanakkor nem vonok meg magamtól semmit; ha megkívánok egy sajtburgert, akkor eszem egyet.”

2) Fittség megőrzése

„Az edzéstervem attól függően változik, hogy éppen forgatok vagy turnézom, de szeretek hetente legalább háromszor edzeni, bárhol is vagyok a világban, és bármit is csinálok. Hetente háromszor-ötször futok 5 km-t és mellette 30 percet pilatesezem. A végére egy erőnléti edzést is beiktatok, ahol guggolások, súlyzós kitörések és felülések keverékét végzem – mindegyikből körülbelül 25 ismétlést.”

3) Öngondoskodás

„Olyan ember vagyok, aki szereti, ha kézben tarthatja a dolgokat – a tavalyi év kemény volt, mert sokunkhoz hasonlóan én is úgy éreztem, hogy elvesztettem az irányítást. Ezért olyan fontos, hogy kedvesek legyünk magunkhoz. Ilyenkor jöhet egy kis kényeztetés, egy laza este, amikor a kedvenc ételemet rendelem, és azt csinálom, amitől jól érzem magam.  Számomra ez a mozi és a fagylalt.”

4) Apró dolgok

„Az elmúlt évben, amióta az eszemet tudom, először fordult elő velem, hogy nem utaztam sehová, és ez lehetőséget adott arra, hogy a zenére és más projektekre koncentráljak, és igazán kreatív legyek. Élveztem azokat az apró dolgokat, amelyekre normális esetben nem lenne időm, például a főzést, a sétákat és a biciklizést. A járvány annyi embert érintett borzalmas módon – ez emlékeztetett arra, hogy fontos értékelni az élet apró dolgait.”

5) Fényvédelem

„Minden reggel a Fenty Skin Hydra Vizort használom, ami egy kettő az egyben fényvédő és hidratáló krém. Egy olyan szigeten nőttem fel, ahol mindennap ki voltam téve a napsugaraknak, és a saját bőrömön tanultam meg, hogy ezek nem kímélik a bőrt. Őszintén, srácok: védjétek magatokat.”

6) Otthon, édes otthon

„Igazi áldás, hogy elmondhatom magamról: szeretem, amit csinálok. Zenélni, színpadon fellépni, filmeket forgatni – mindez csodálatos. De mivel olyan sűrű a napirendem, amikor van egy kis szabadidőm, szeretek teljesen kikapcsolódni, és erre nincs is jobb hely, mint Barbados. A kilátás, az óceán, az ételek, az emberek – egyszerűen tökéletes.”

7) Önelfogadás

„Hiszek abban, hogy mindenkinek szeretnie kell a testét és önmagát – ezért a Fenty minden alkatú és méretű nőnek szól. Szeresd magad, és senki sem fogja tudni ellopni a boldogságodat. Az önszeretet megakadályozza, hogy csak bizonyos testrészekre fókuszálj, és segít elhinni, hogy senki más nem rendelkezhet a boldogságodról.”

8) Lazítás

„Sosem csináltam titkot abból, hogy imádom a valóságshow-kat, és a bezártság alatt újra és újra megnéztem a Vanderpump Rules-t – őszintén szólva nem tudok betelni vele. Amikor valóságshow-t nézek, el tudok nyúlni a kanapén, és ki tudom kapcsolni a gondolataimat mindenről, ami épp körülöttem történik. Ez az én stílusom, színtiszta eszképizmus.”

Forrás: Elle