Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Nailed it

Ez a legnagyobb hiba, amit a pedikűrösök szerint az emberek elkövetnek lábápolás előtt

2023. szeptember 10.

2 perc olvasás

ELLE

szépség pedikűr pedikűrös
Ez a legnagyobb hiba, amit a pedikűrösök szerint az emberek elkövetnek lábápolás előtt
© Shutterstock

Egy pediűkörs elmondta, mi az, ami abszolút tilos, mielőtt meglátogatjuk a szalont.


A lábápolás fontosságáról ódákat lehetne zengeni, de most egy pedikűrös elárulta, hogy vannak bizonyos hibák, amiket rengetegen elkövetnek, ám van egy súlyos, amit jobb elkerülni. Robert Spalding lábszakértő elmondta, miért nem szabad leborotválni a lábunkat pár nappal azelőtt, hogy a szalonba megyünk. 

Ezért veszélyes

Nos, a szakértő elárulta, hogy kellemetlen fertőzések alakulhatnak ki, ha a pedikűr előtt pár nappal borotváljuk le a lábunkat. A kezelés előtt legalább 24 órával kerüld a láb gyantázását vagy borotválkozását, mivel ez apró bőrhorzsolásokat okozhat, ami megnyitja a fertőzés lehetőségét. 

A borotva bevágás tökéletes módja lehet a fertőzés kialakulásának

– mondta Robert Spalding. 

A legrosszabb forgatókönyv szerint bakterális fertőzés lehet a vége, amit ha nem kezelnek antibiotikumokkal, mélyen behatol a bőrbe, és bejut a véráramba. Ezért fontos, hogy a borotválkozást és a gyantázást inkább a lábápolásunk után iktassuk be a napjainkba.

Ezek a további hibák, amiket kerülni kell 

A szakértő hozzátette, hogy szintén fontos, hogy ne vágjuk le a lábkörmünket, mielőtt ellátogatunk a szalonba, mert megnehezítheti a pedikűrös számára a köröm formálását. Továbbá abban is segíthet, hogy a pedikűrös azonosíthassa a lábbal kapcsolatos problémákat. 

A cukorbetegséget is felismerhetik?

Vanessa Sanchez McCullough műkörmös elmondta, hogy munkája mellett a pedikűrös és a manikűrös azt is képes lehet azonosítani, ha valaki valamilyen egészsségügyi gondban szenved, például cukorbetegségben. 

Egy jól képzett pedikűrös észreveszi a lehetséges egészségügyi problémákat, mert mind a kéz-, mind a lábkörmök ablakok lehetnek az ember egészségére

– mondta a szakértő. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves