Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

PARFÜM

Az 5 legjobb jázmin illatú parfüm, amit imádni fogsz

2024. június 23.

4 perc olvasás

Kovács Gréta

virág gucci dior chloé christian dior hermés
Az 5 legjobb jázmin illatú parfüm, amit imádni fogsz
© Shutterstock

Érzéki és krémes tulajdonsága miatt valódi ékkőként hathatnak rád a legjobb jázmin virágos parfümök, melyek annyira magukba bolondítanak, hogy soha többé nem akarsz majd más illatot használni!

 


Sok olyan virágos parfüm van, melyeket legszívesebben egész nap magunkon viselnénk: közöttük azonban a legmámorítóbbnak a jázmin virágos parfümök hatnak, melyek enyhén édesek, krémesek és tömények, de mindenképpen nagyon nőies illatúak. Most összegyűjtöttük a jelenlegi legnészerűbb jázminos parfümöket, melyek között citrusos, fűszeres, gyümölcsös és kifejezetten virágos akkorddal rendelkező variációkat is találsz.  

Következzenek most a 2024-es év legjobb jázmin virágos parfümjei! 

DIOR J'ADORE L'OR

A Dior J'Adore parfümök alapja a jázmin virága, azonban a J'Adore L'Or parfümben található meg a legnyersebb, legtöményebb állagú jázmin akkord - ha te is szereted ezt az virágillatot, szinte 100%, hogy magába fog bolondítani ez a parfüm. De, nézzük még, mi is van benne! A jázminon kívül a narancsvirág és a százlevelű rózsabszolútum keveredik benne, ami miatt egy igazán testes és érzéki parfümöt kapunk végeredményül. Különleges alkalmakra való parfüm, mindennapi viseletként először talán kissé töménynek hathat, de meg lehet szokni és saját, ikonikus illatoddá varázsolhatod!


Dior J'Adore L'Or Parfum 50 ml/60 540 Ft (Douglas)
Dior J'Adore L'Or Parfum 50 ml/60 540 Ft (Douglas)

Chloé Nomade Jasmin Naturel Intense 

Ha létezik olyan jázmin parfüm, ami fő illatösszetevője ellenére nem kimondottan a virágos parfümök közé sorolható, akkor ez az! A Chloé Nomade Jasmine Naturel Intense középpontjában ugyanis hiába áll az egyiptomi jázmin, olyan ügyesen van belekombinálva a körte, a datolya, a mirabella szilva és a nyers tölgyfa, hogy inkább egy édeskés illatkölteményhez hasonlít! Sokan egy trópusias és édeskés parfümnek tartják, mások egyszerűen gourmandnak mondják, tehát nehéz igazán kategorizálni ezt az illatot. Ami biztos, hogy nagyon egyedi, a jázminos illatok közül pedig egyenesen kiemelkedő alkotás!

Chloé Nomade Jasmin Naturel Intense EdP 50 ml/50 490 Ft (Douglas)
Chloé Nomade Jasmin Naturel Intense EdP 50 ml/50 490 Ft (Douglas)

Mugler Alien Goddess Supra Florale 

Alig egy évvel ezelőtt, 2023-ban jelent meg a Mugler Alien parfümcsaládjának legújabb tagja, a Goddess Supra Florale, ami nevéből következtethetően egy igazán magas minőséget képviselő, tömény, virágos parfüm. Legnagyobb mértékben természetesen ebben az arab jázmin van jelen, aromái közé viszont még a kaktuszvirágot, a körtét, a mohát és a sivatagi rózsát is belecsempészték a parfümőrök. Krémes érzetű és lágy, kicsit szúrós, de nagyon modern parfüm ez, amit a hivatalos leírásban érzékek feletti élményként, már-már illat apotézisként írnak le. 

Mugler Alien Goddess Supra Florale EdP 43 760 Ft/60 ml (Douglas)
Mugler Alien Goddess Supra Florale EdP 43 760 Ft/60 ml (Douglas)

Hermès Jour d’Hermès Absolu 

Az Hermès az egyik legexkluzívabb márka a divatiparban; de a parfümök terén is igen csábító választékkal rendelkezik: az elmúlt 10 évben sorra kínálta a jobbnál jobb illatokat, mint amilyen az alábbi, 2014-es megjelenésű Jour d’Hermès Absolu is. A parfüm megálmodója, Jean-Claude Ellena parfümőr egy olyan illatot szeretett volna kreálni, ami a nőieség tökéletes szimbóluma, de semmi más nem található meg benne a virágos aromákon kívül. Nos, ez tökéletesen sikerült neki! A fejillat az arab jázmin, szívillat a gardénia, valamint egy kis barackvirág is megtalálható a parfümben.

Hermès Jour d’Hermès Absolu EdP 38 790 ft/30 ml (Douglas)
Hermès Jour d’Hermès Absolu EdP 38 790 ft/30 ml (Douglas)

Gucci Bloom

Már a Gucci Bloom csomagolásából is arra lehet következtetni, hogy ez egy nagyon természetközeli és naturális, virágközpontú parfüm lesz, az illatot megszagolva pedig nem lehet csalódni az érzékeinkben. Mindössze három összetevőből, a jázminból, a tubarózsából és a narancsvirágból áll, e hármas kombinációja pedig egy rendkívül friss és harmatos virágcsokort képez. A vélemények szerint ez a parfüm tökéletes a nyári napokra, hétköznapokra; az illat nem túl hivalkodó vagy tolakodó, szinte mindenki finomnak találja, ezért ruhák és más divatkiegészítők illatosítására is lehet használni. 

Gucci Gucci Bloom EdT 27 530 Ft/50 ml (Douglas)
Gucci Bloom EdT 27 530 Ft/50 ml (Douglas)

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves