Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

LEÉGÉS ELLEN

Ezek a legjobb tippek a leégés ellen a fejbőrre és az ajkakra

2024. július 03.

2 perc olvasás

ELLE

napfény fényvédelem spf
Ezek a legjobb tippek a leégés ellen a fejbőrre és az ajkakra
© shutterstock

Nyáron elengedhetetlen a fényvédelem, ám vannak olyan területek, amelyek nem élveznek prioritást a legtöbbek számára.


A legtöbb ember nem fordít elég figyelmet az ajkak és a fejbőr fényvédelmére. Most eláruljuk, hogyan tehetsz többet magadért ezen a területen.

Még mindig nem elég a naptej

Ma már alapvető, hogy mindenki naptejet ken, ha napozásra adja a fejét. Ez persze nem azt jelenti, hogy csak ilyenkor kellene, de a legtöbben ezt a gyakorlatot követik. Mi több, szerencsére sokan az arca felvitt fényvédőt is beépítették már a napi rutinba.

Nagyon fontos, hogy az olyan területek, mint a fejbőr és az ajkak se maradjanak ki a védelemből. Ez a két terület ugyanis rettentően érzékeny, amelyek ha a naptól sérülnek, az nagyon kellemetlen és fájdalmas következményekkel jár. Lássuk, mit tehetsz érte, hogy elkerüld ezeket a negatív következményeket.

Fejbőrvédelem

A fejbőr különösen érzékeny a leégésre, mivel általában közvetlen napfénynek van kitéve. Azok, akiknek vékonyak a hajszálaik, különösen nagy veszélynek vannak kitéve. Pedig a fejbőr védelmének számos módja van, a minél nagyobb területet fedő sapka nem csupán a fejbőrt védi, hanem az arcot és a nyakat is. Ez az egyszerű tipp sokat segíthet a leégés megelőzésében. De a fejkendős is remek védelmet nyújtanak, mellette pedig stílusosak is. Célszerű lehet lófarkat vagy kontyot viselni, ilyenkor ugyanis a saját haj befedi a fej tetejét. Léteznek speciális fejvédő spray-k is, amelyeket a hajra kell fújni.

Ajakvédelem

Az ajkak bőre nagyon vékony, ezért különösen érzékeny a leégésre. Ez pedig fájdalmat, repedéseket, akár hólyagokat is okozhat. A speciális fényvédőt tartalmazó ajakbalzsam hatékony védelmet nyújt, amelyet evés vagy ivás után tanácsos rendszeresen újra felvinni. Kerüld a közvetlen napfényt, különösen akkor, amikor a legerősebb.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves