Quantcast

SZÍNvonal

Színes tusvonal: a trend, ami megment minket a szürke napokon

Színes tusvonal: a trend, ami megment minket a szürke napokon
© Imaxtree

Helló, színek! A szürke őszi-téli időszak meg sem kottyan nekünk ezzel a sminktrenddel: a színes tusvonal gyönyörűen mutat és jó hangulatba hoz minket!

Egy dolgot előre kell bocsátanunk: a fekete tus egy olyan klasszikus, ami sosem megy ki a divatból! Mindenkinek jól áll, és csábító macskaszemeket varázsol. De néha-néha merjünk kiszakadni a rutinból – különösen az esős, szürke és sötét napokon. A legszínesebb árnyalatokban pompázó tusok elűzik a felhőket, ragyogóvá teszik a fáradt szemeket és feldobják a hangulatot. Még a sminkmesterek és a hírességek is imádják a friss megjelenést, és már viselik is. Tehát: színes tus készenlétben, és kezdődhet a móka! Camila Cabello énekesnő például csak egy szárnyas tusvonalat használ élénk rózsaszínben.

SOKOLDALÚ STÍLUS: minimalistától a csillámosig 

Ha túl sok lenne az egész szemhéjat egy élénk árnyalatú szemfestékkel befedni, akkor lassan közelíthetjük meg ezt a sminktrendet, és kezdhetjük apró színes hangsúlyokkal. Ha a smink többi része természetes marad, a rózsaszín, kék vagy lila kiemelések ellenére is minimalista és abszolút hordható. A legjobb dolog a színes tusvonalban: annyira variálható, hogy tényleg mindenki megtalálhatja a hozzá illő változatot! A legegyszerűbb változat egyszínű, vékony tusvonal egy szolidan kiszélesedő szárnnyal a külső szemzugban – a szemhéj színtelen marad. De a színeket kombinálni is lehet, hogy egy teljesen új típusú kontúrt hozzunk létre – mint az Armani Privé Haute Couture Show-n. Az egyetlen szabály: színesnek kell lennie! Könnyed nappali sminkhez a matt, lágy tónusok a legjobbak – estére lehet élénkebb. A csillámos, neonszínű vagy a fémes fényű tusvonal is remekül mutat.

így készíthetsz szabályos tusvonalat

A tökéletes tusvonal elkészítése sokak számára kihívás. A trükk: türelem, sok gyakorlás és biztos kéz. Legyen rikító vagy pasztell – ha színes tust kell választani, a szivárvány teljes színpalettája kínálja magát. Mielőtt azonban tust ragadnánk, a jó alapozás döntő fontosságú ahhoz, hogy a smink végül szépen mutasson és tartós legyen. Ehhez az alapozás után vigyünk fel egy szemhéjfesték-alapot a szemhéjra, különös tekintettel arra a részre, ahová a szemhéjfestéket szeretnénk felvinni. Ez biztosítja, hogy a szín ne mozduljon el vagy tapadjon a szem fölé.

Attól függően, hogy mivel húzzuk a vonalat, eltérő lesz a hatása. A folyékony tussal például nagyon pontosan lehet dolgozni – ezért különösen alkalmas grafikus, dupla vonalakhoz. A merev végű tusfilcekkel könnyebb dolgozni, elég ráfektetni megfelelő szögben a bőrre és máris kész a csúcsban végződő "szárny". Vízálló, vékony hegyű szemceruzával is próbálkozhatunk, ezek lágyabb hatásúak, finomabb megjelenést eredményeznek, és a felvitel után egy kis ecsettel meg lehet őket igazítani. 

Lisa Eldridge sminkmester megmutatja, hogyan kell tökéletes szárnyas tusvonalat rajzolni.

Végül néhány színes kedvencünk kedvcsinálónak: