Quantcast

Az első közös nyaralás a pároddal: mikortól nincs túl korán?

5 tipp, hogy kiderítsd, készen álltok-e a nagy utazásra.

Egy párnak az első közös nyaralás mindenképpen mérföldkőnek számít a kapcsolat szempontjából. A közös hétvégék és romantikus esték után a következő lépcsőfok, amikor megtapasztaljátok, hogy mennyire vagytok egy hullámhosszon egy közös utazás során. Szóval, honnan tudod, hogy készen álltok egy romantikus kiruccanáshoz? Hogyan időzítsétek a  vakációt kettesben, hogy az ne vezessen szakításhoz?

1 - Ne siettessétek a dolgokat. 

Fontos, hogy ne siettessétek az első közös nyaralást, attól függetlenül, milyen lelkes vagy és még tart-e még a rózsaszín köd. A közös nyaralás tervezése annak a jele, hogy mindketten komolyan gondoljátok a kapcsolatot, de könnyen lehet, hogy még túl korai több napig minden percet együtt tölteni. Mivel nem ismeritek egymást eléggé, a legapróbb dogok is idegesítőek lehetnek a másikban. Az első közös nyaralás időzítése attól függ, mennyi időt töltöttetek egymással az első három hónapban. Ha legalább két vagy három alkalommal találkoztok egy héten és jelentős mennyiségű időt töltötök együtt, a kapcsolatotok harmadik hónapja már ideális lehet egy közös kiruccanáshoz.

2. Kezdjétek kicsiben

Ha három hónap után utaztok együtt először, a két-három napos nyaralás a legideálisabb. Először érdemes csak egy hétvégére kiruccanni. Így már meglesz a rutinotok, hogyan viselkedik a másik egy utazás során. Ez egy szuper teszt, hogy kiderítsétek, mennyire vagytok kompatibilisek. A hosszabb idejű vakációra azért várjatok legalább a fél éves évfordulóig. 

Ne menjetek túl messzire, eleinte csak biztonságos távolságban lévő úti célt válasszatok. Egy kimerítő, hosszú, kihívásokkal teli utazásra nem biztos, hogy olyan valakivel érdemes menni, akit csak nem régóta ismersz. 

3. Kommunikáljatok tisztán

Miután szóba hoztátok a kiruccanás helyszínét és időpontját, itt az ideje, hogy elkezdjetek tervezni. A sikeres szervezés lényeges eleme a kommunikáció. Beszéljétek meg, hogy mit vártok el mind a ketten az utazástól és mennyit tudtok költeni. Az mindig korrekt, ha a költségeket elfelezitek. 

4. Állítsatok fel határidőt

Fontos a jó szervezés, ezért adjatok magatoknak határidőt, ameddig le kell foglaljátok a szállást. A párok 14%-a egy utazás szervezése közben szakít! Lehet, hogy a nyaralás időpontja még ezer fényévnyire van, de ha az utolsó pillanatra hagyod a szervezést, az pánikot fog okozni. Ha időben fixáljátok le a részleteket, már csak hátra kell dőlnötök és élveznetek az utazást. 

5. Ne gondoljátok túl

Amennyire meg lehet tervezni a tökéletes utazást annak függvényében, hogy mennyi ideje vagytok együtt, a szerelmet nem lehet tudományos keretek közé szorítani. Ha mindketten azt érzitek, hogy itt az ideje lefoglalni egy szállást messze az otthonotoktól egy héttel azután, hogy megismerkedtetek, bízzatok az ösztöneitekben. A kiszemelteddel még az ismeretségetek első fázisában utazgatni annyit jelen, hogy legalább kiderül, tényleg illetek-e egymáshoz.  Megismered a másik személy jó és rossz oldalait is, így ha a későbbiekben összeköltözésről lesz szó, már jobban tudod, mire számíts. Érthető a lelkesedés, mert egy ilyen utazás igenis izgalmas - végül is, lehet, hogy ez a személy lesz a tökéletes számodra, az utazás és az idő úgyis elárulja majd.!