Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

SZÍNPSZICHOLÓGIA

Kék, sárga, lila - mély jelentése van a kedvenc színednek a pszichológia szerint

2022. július 15.

2 perc olvasás

ELLE
jellem mentális egészség pszichológia színpszichológia viselkedés kedvenc szín
Kék, sárga, lila - mély jelentése van a kedvenc színednek a pszichológia szerint
© Shutterstock

Szinte mindannyian előnyben részesítünk egy bizonyos árnyalatot – és az, hogy melyik szín tetszik a legjobban, általánosságban elmondható, hogy sokat elárul a személyiségünkről, valamint képességeinkről is, állítja a színpszichológia.

 


A színpszichológia, amely sok esetben nagyon sok információt képes kiolvasni a színválasztásból, az egyes színekkel kapcsolatos asszociációkkal foglalkozik. A színpszichológusok megpróbálják kideríteni, hogy a színek milyen mértékben befolyásolják gondolatainkat és érzéseinket. Kíváncsi vagy, hogy kedvenc színed mit árul el erősségeidről, gyengeségeidről és jellemvonásaidról? Lássuk!

Kék

Azok az emberek, akik a kék színt kedvelik a legjobban, általában nyugodtak és megfontoltak. Az emberek szeretnek a közelükben lenni, mert mindig van egy jó szavuk a másikhoz. Tudják, hogy ha hozzájuk fordulnak, akkor nagy eséllyel megoldást találhatnak a legbonyolultabb problémákra is. A kék szín kedvelői megbízhatóak, elkötelezettek és intelligensek. Szeretik a hatékony munkát, általában betartják a határidőket, és nem halogatják a feladatokat. 

Sárga

Akinek a sárga a kedvenc színe, az általában mosolyog. Jókedvű, élettel teli és szeretetteljes. Melegséget és energiát sugall, így a legrosszabbkedvű emberknek is boldoggá teszi a napját. Nagyon kommunikatív, bárkivel megtalálja a közös hangot. Fontos számára a mentális egészség, a problémákat a szeretet nyelvén próbálja megoldani, nagyon optimista, öszöntőzen hat a másikra. Általában ezeknek az embereknek kimagasló a kreativitása, a memóriája is, ezért nem ritka, hogy jó tanulók és jó sportolók, ám művészként is megállják a helyüket. 

Lila

Akinek a lila a kedvenc színe, az nagyon komplex személyiség. Általában vezető szerepet töltenek be, nagyszerűen irányítanak akár tömeget is. Mellette nem is vetik meg ezt a pozíciót, szeretik a jólétet, a hatalmas és a luxust. Sokszor az emberek felületesnek gondolják őket azért, mert nem szégyellik, hogy szeretik a jó dolgokat. Ők nem foglalkoznak mások véleményével, lelki békéjük megbonthatatlan. Mellette pedig kimagasló a kreativitásuk, így nem csoda, hogy gyakran ő a főnök!

 Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves