Quantcast

Öltöztető

Világhírű jelmezügynökség nyitott boltot Budapesten

© Francois Durand/Getty Images

Az ő ruháikat viselte számos világsztár: Meryl Streep, Jeremy Irons, Brad Pitt vagy Winona Ryder.

Piacvezető filmes kosztümös cég nyitott bemutatótermet Budapesten a Paulay Ede utcában - írja a hvg.hu. A Theaterkunst mintegy tízmillió darab jelmezzel rendelkezik, és teljesen logikus lépés volt, hogy megjelentek az Európa egyik legnagyobb filmkészítő központjává vált fővárosunkban.

A hatalmas jelmez-gyűjteményéből válogattak már a Meryl Streep, Jeremy Irons, Brad Pitt vagy Winona Ryder által megformált karakterekhez is a filmes szakemberek.

Mostantól a hazai díszlet- és jelmeztervezők is könnyebben hozzáférnek ahhoz a milliónyi ruhából, cipőből, kiegészítőből álló kollekcióhoz, amely a cég berlini központjában rendelkezésre áll.

A berlini központ mellett Kölnben, Varsóban és most már Budapesten működő telephelyeken 25 ember dolgozik, a cég évente 900 produkciót szolgál ki. A tervezők munkáját egy négyezer kötetes könyvtár segíti, teli jelmeztörténettel, tervezéssel, alapanyagokkal foglalkozó kiadványokkal - a belőlük kinyerhető tudás segíti a szakembereket, hogy megalkothassák a leginkább korhű jelmezeket.