Quantcast

Cruel intentions

Sorozat készül a Kegyetlen játékokból

Sorozat készül a Kegyetlen játékokból
© COLUMBIA PICTURES / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP

A kilencvenes évek kultikus filmje modern feldolgozást kap.

Tévésorozatként éled újjá az 1999-ben bemutatott kultikus film, a Kegyetlen játékok (Cruel Intentions), az Amazon jóvoltából – számolt be róla a Deadline. A történet ezúttal Washington D.C.-ben játszódik majd, egy elit főiskolán, ahol a görög élet diktálja a diákhierarchiát. Egy rosszul végződő zaklatási incidens után a rendszer veszélybe kerül, ami hatalmi változást okoz.

Két mostohatestvér hajlandó a mélybe ásni, hogy megőrizze a státuszát, miközben egyiküket azzal vádolják meg, hogy elcsábította az Egyesült Államok alelnökének lányát. A reboot munkálatait Phoebe Fisher író vezeti majd Sara Goodman felügyelete mellett, producerként pedig a Sony Pictures Television, az Amazon Studios és az Original Film működik közre. A leendők szereplőkről és a premier pontos dátumáról azonban egyelőre még semmit sem lehet tudni.

A sokat emlegetett csókjelenet

Az eredeti filmfeldolgozás Choderlos de Laclos Veszedelmes viszonyok című regényén alapult 1782-ből, és szintén a csábítást mások irányítására és manipulálására használó elit romlott viselkedését dolgozta fel. A film több olyan jelenetet is tartalmazott, amit a rajongók máig emlegetnek, ilyen például Kathryn és Cecile híres csókjelenete. Az őket alakító színésznők, Sarah Michelle Gellar és Selma Blair nemrégiben nyilatkoztak arról, hogy miért ragadt meg oly sokak emlékezetében ez a pillanat.

„Azt hiszem, a csók nemcsak a kezdeti sokkoló hatás miatt maradt meg ilyen sokáig az emberekben, hanem azért is, mert sok fiatal számára katalizátorként hatott, és segített nekik felismerni a szexualitásuk bizonyos aspektusait, és segítette az embereket abban, hogy komfortosan érezzék magukat a saját bőrükben” – mondta Selma Blair. Kolléganője hozzátette: „Egyfajta paradigmaváltást is jelentett, egy új dinamizmust a popkultúrában az elfogadás felé.”

Forrás: Elle