Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

SIMONE BILES RISING

Megérkezett Simone Biles dokumentumfilmje a Netflixre, itt van minden, amit tudni kell róla

2024. július 18.

2 perc olvasás

ELLE

Netflix dokumentumfilm olimpia Simone Biles
Megérkezett Simone Biles dokumentumfilmje a Netflixre, itt van minden, amit tudni kell róla
© Kerem YUCEL / AFP

Simone Biles új dokumentumfilmje már elérhető a Netflixen, most összegyűjtöttük róla a legfontosabb információkat. 


A Netflix éppen a 2024-es párizsi olimpia előtt tette elérhetővé a Simone Biles visszatér című dokumentumfilmet. Az első két rész már megtekinthető a streamingen, most azt is eláruljuk, miért érdemes megnézni! 

Ilyen lett Simone Biles dokumentumfilmje

Simone Biles a történelem legeredményesebb tornásza, aki elképesztő mozdulatokat hajt végre. Eddig hét alkalommal nyert érmet olimpián, összesen 37 olimpiai, és világbajnoki éremmel büszkélkedhet, korábban még sosem nyert egyetlen tornász sem ennyi érmet. Bár Simone sportteljesítménye lenyűgöző, sokan mégis a 2020-es olimpiai kapcsán ismerték meg a nevét, amikor a verseny közben visszalépett, mivel a sport és az olimpia miatti nyomás súlyosan megviselték a mentális egészségét. 

A döntése miatt rengeteg kritikát kapott, sokan úgy vélték, cserben hagyott mindenkit azzal, hogy abbahagyta a versenyt. A karrierjének ez a fontos pillanata is szerepel a dokumentumfilmben, mivel a stáb bepillantást kapott a sportoló életébe. Megismerhették a férjét, családját, és lefilmezhették például azt, amikor a családtagok a 2020-as olimpia idején Simone gyakorlatát nézik a televízióban. 

Több, korábban sosem látott felvétel is szerepel a dokumentumfilmben, az egyik ilyen, amit Simone magáról készített az olimpia idején. Ebben a videóban elmondja, hogy többször ki akart szállni. 

Simone Biles őszintén mesélt

Az olimpia után nagyon sok kritikát kapott, a legtöbbet a közösségi médián keresztül. A Twitteren valóságos mozgalmak indultak ellene, nagyon sokan úgy vélték, élsportolóként nem hivatkozhat a mentális egészségére. A Netflix dokumentumfilmje azonban rávilágít arra, hogy az élsportolók milyen megpróbáltatásokkal küzdenek meg, és milyen nagy rajtuk a nyomás. Ez pedig megviseli a mentális egészségüket. 

Simone Biles a mentális egészsége mellett bővebben beengedi a nézőket az életébe. Mesél a gyerekkoráról és a családjáról, illetve arról, milyen neveltetést kapott, és ez miként befolyásolta a sportkarrierjét. A tornász egyike volt azoknak, akiket az amerikai orvos, Larry Nassar szexuálisan zaklatott. A férfit 2018-ben életfogytiglanra ítélték, és Simone az egyik áldozat volt, aki a nyilvánosság előtt is mesélt a történtekről. 

A dokumentumsorozat összesen 4 részből áll, két epizód már elérhető a Netflixen. A további részek ősszel érkeznek, de erről a streaming még nem árult el pontosabb információt. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves