Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Kártérítés

Hatalmas botrány: meztelen jelenetre kényszerítették a Rómeó és Júlia fiatalkorú színészeit

2023. január 04.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara

film stúdió bíróság Rómeó és Júlia Paramount
Hatalmas botrány: meztelen jelenetre kényszerítették a Rómeó és Júlia fiatalkorú színészeit
© Fotó: ARCHIVES DU 7EME ART / PHOTO12 VIA AFP / Getty Images

Az 1968-ban bemutatott Rómeó és Júlia színészei hatalmas összegre perlik a filmstúdiót a meztelen jelenetek miatt. 


Kétségtelen, hogy az egyik legismertebb Rómeó és Júlia feldolgozás az 1968-ban bemutatott verzió, melyet Franco Zeffirelli rendezett. A film egyes jelenetei már akkor nagy visszhangot váltottak ki, mivel a színészek a forgatás idején még tinédzserek voltak. Most Olivia Hussey és Leonard Whiting pert indított. 

Ezért perelnek a Rómeó és Júlia színészei

A forgatás idején a Júliát alakító Olivia Hussey 15 éves volt, Leonard Whiting, aki Rómeóként tűnt fel a vásznon 16. A filmben vannak meztelen jelenetek, melyekhez nem használtak dublőrt, és mint kiderült, zsarolással, manipulációval és megfélemlítéssel vették rá a színészeket a leforgatásukra. Az angol színészek most sok év után eldöntötték, hogy pert indítanak a Paramount stúdió ellen szexuális zaklatás, szexuális bántalmazás és csalás vádjával. 

A színészek elmondták, hogy Franco Zeffirelli, a film rendezője először azt mondta nekik, hogy testszínű fehérneműt fognak viselni, majd a forgatás előtti napon közölte velük, hogy meztelennek kell lenniük a jelenetben. A fiatal színészek kifejezték az ezzel kapcsolatos aggályaikat, ám a rendező igyekezett őket megnyugtatni, azt állította, hogy semmi sem fog látszódni a filmben. Ennek ellenére mégis mindkét színész látható ruha nélkül. 

A színészek szóvivője megszólalt az ügy kapcsán, és elmondta, hogy valótlan dolgokat állítottak a fiatal tehetségeknek.

Amit mondtak nekik, és ami történt, az két külön dolog. Bíztak Francoban. Franco a barátjuk volt, és őszintén szólva mit tehettek volna 16 évesen? Nem volt választási lehetőségük. 

Kiderült, hogy a rendező megzsarolta a színészeket, azt állította, hogy muszáj megcsinálniuk a meztelen jeleneteket, mivel azok nélkül a film biztosan bukás lesz, ami kihatással lesz az egész karrierjükre. Ettől Hussey és Whiting azt érezték, hogy nincs más választásuk, mint meztelenül a kamerák elé állni. 

Úgy érzik, a Rómeó és Júlia rányomta a bélyegét az életükre, megszégyenítve érezték magukat. ami kihatással volt a karrierjükre. Éppen ezért perlik most a Paramount stúdiót 500 millió dollárra. Franco Zeffirelli 2019-ben elhunyt, ezért vele már nem tudják tisztázni az ügyet. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves