Quantcast

Happier Than Ever

Hamarosan érkezik Billie Eilish új albuma - ezeket tudjuk róla eddig

© Avalon/ABACAPRESS.COM

Már csak pár hónapot kell várnunk, hogy éjjel-nappal az új Billie-slágerek szólhassanak.

Legelső albuma, a When We Fall Asleep, Where Do We Go? rögtön 5 Grammy-díjat hozott, ezzel elég magasra tette a lécet, de ahogy Billie Eilish-t ismerjük, a 19 éves énekesnő ezt is képes lesz megugrani. A rajongók már tűkön ülve várják a második nagylemezt, melynek első dala, a Your Power is egyből a slágerlisták élén landolt. Lássuk, mit lehet tudni a hamarosan érkező albumról!

Mikor jelenik meg?

Billie második stúdióalbuma, a Happier Than Ever július 30-án fog debütálni, pontosan 2 évvel és 4 hónappal a legelső lemeze után. Érdekesség, hogy ezen a napon született Emily Bronte író és Lisa Kudrow színész is. Az album borítóján látható fotót Kelia Anne MacCluskey készítette, és látszólag tökéletes ellentéte a lemez címének, az énekesnő arcán ugyanis könnyek csillognak.  

Hány szám lesz rajta?

Összesen 16 új slágeresélyes számot tartalmaz majd a lemez, ezek közül a Your Power már közel 65 millió megtekintésnél jár a YouTube-on. A zeneszámok címéből ítélve Billie ismét változatos témákat dolgozott fel az élettel járó változásoktól (Getting Older) a szerelemig (Oxytocin).

A gyűjtőknek jó hír, hogy az album több formában is beszerezhető lesz: kazettán, hanglemezen és CD-n is kiadják, ráadásul többféle színváltozatban érkezik.

Your Power

Április 29-én jelent meg az album első dala, a Your Power, melynek klipjét maga Billie rendezte. Egyszerre szól kiszolgáltatottságról, manipulációról és elszámoltathatóságról. „Ez az egyik kedvenc dalom, amit valaha írta. Nagyon sebezhetőnek éreztem magam, amikor elkészült, mert annyira közel áll a szívemhez. Azokról a különféle helyzetekről szól, amelyeknek mind szemtanúi vagyunk vagy éppen átéltük őket. Bízom benne, hogy a dal változásra ösztönözheti az embereket, hogy ne próbáljanak meg visszaélni a hatalmukkal” – osztotta meg gondolatait Billie az Instagram-oldalán.

Nem a pandémiáról szól

Ahogy az lenni szokott, az album ezúttal is Billie és a testvére, Finneas munkáját dicséri, sem producerek, sem más dalszerzők nem dolgoztak rajta. Az O’Connell testvérek együtt írták a dalokat Finneas Los Angeles-i lakásának zongorájánál, majd 2020-21-ben vették fel őket – épp akkor, amikor az egész világ nagyot fordult. Billie szerint a járványhelyzet mindenképpen hozzájárult ahhoz, hogy a lemez olyan lett, amilyen, ám szó sincs róla, hogy a dalok a koronavírusról szólnának. „Amikor az életben megváltoznak a dolgok, akkor te is megváltozol – ez így működik” – mondta az énekesnő a The Late Show-ban.

Képes- és hangoskönyv is érkezik

A tervek szerint az album megjelenése előtt két újdonsággal is jelentkezik az énekesnő: egy könyv formátumban érkező fotóalbummal, valamint egy hangoskönyvvel is. Előbbiben Billie gyerekkori fényképeiből láthatunk egy válogatást egészen 14 éves koráig az olyan meghitt pillanatokból, mint például a bátyjával vett közös zongoraleckék. „Azt akartam, hogy teljes mértékben az életemről és az emlékeimről szóljon, hogy valóban őszinte legyen” – mondta a brit Vogue-nak adott interjújában. A „Billie Eilish: In Her Own Words” hangoskönyvben pedig eddig soha nem hallott történeteket és visszaemlékezéseket oszt meg a rajongóival az énekesnő a magánéletéből és a karrierjéből, a kezdetektől egészen az átütő sikerekig.

Forrás: Vogue