Quantcast

House of the Dragon

Minden, amit a Trónok harca előzménysorozatáról tudni lehet

Minden, amit a Trónok harca előzménysorozatáról tudni lehet
© HBO Max

Hamarosan újra visszatérhetünk Westerosba – már a küszöbön van a House of the Dragon!

Az utóbbi évek legnagyobb sikerű sorozatának számító Trónok harca utolsó epizódja óta lázban tartja a rajongókat az, vajon lesz-e még lehetőségük újra elmerülni George R. R. Martin fantáziavilágában. Kezdetben csak reményteljes pletykák röppentek fel egy lehetséges spin-off sorozatról, és végül a készítők is meglátták a lehetőséget benne, így hamarosan bizonyossá vált, hogy a Trónok harca előzménysorozatot kap. Az HBO a napokban két nagy meglepetéssel is szolgált az izgatott közönségnek: közzétették a spin-off első teaser előzetesét, majd hivatalosan is megerősítették, hogy 2022-ben érkezik az előzménytörténet. Utánajártunk, mit lehet tudni a várva várt House of the Dragonról!

Miről fog szólni a House of the Dragon cselekménye?

A sztori George R. R. Martin a Targaryen család történetéről szóló regényén, a Tűz és véren alapszik, a cselekmény mintegy 300 évvel a Trónok harca történései előtt játszódik majd. 2019-ben Martin azt is bejelentette, hogy már dolgozik a Tűz és vér folytatásán, és ha elkészül vele, rengeteg alapanyag áll majd a sorozatkészítők rendelkezésére egy esetleges folytatáshoz.

Kiket láthatunk a főbb szerepekben?

Martin és Ryan Condal forgatókönyvírók közösen alkották meg a sorozatot, a rendezői székben pedig Miguel Sapochnik foglal majd helyet, aki a Trónok harca hat epizódján is dolgozott.

2020 októberében kiderült, hogy Paddy Considine fogja alakítani az egyik főszereplőt, Viserys Targaryen királyt, Westeros kiválasztott utódját Jaehaerys Targaryen király uralkodását követően. Decemberben további négyen csatlakoztak a szereplőgárdához, köztük Matt Smith Daemon Targaryen hercegként, Olivia Cooke Alicent Hightowerként és Emma D'Arcy Rhaenyra Targaryen hercegnőként. A spin-off sorozatban többek között Steve Toussaint, Rhys Ifans, Emily Carey és Fabien Frankel is feltűnik majd.

Milyen hosszú lesz a show?

Az első évad tíz epizódból fog állni, így a rajongók feltételezései szerint nemcsak a híres Sárkányok táncát láthatjuk majd viszont a képernyőnkön, hanem Laena Velaryon temetését is, aki Rhaenyra Targaryen (D'Arcy) barátja volt.

Hol tartanak a munkálatok?

A forgatás jelenleg is zajlik Cornwallban, ahonnan néhány fotó is kiszivárgott már. Október elején az HBO Max közzétett egy teaser trailert is a spin-offról: a rövid videóban több karaktert is láthatunk akció közben, Rhaenyra Targaryen hercegnőt, aki kísértetiesen hasonlít Emilia Clarke által alakított Daenerysre.

Mi a helyzet a többi előzménysorozattal?

2017 májusában az HBO-nál nem kevesebb, mint 5 különböző előzménysorozat forgatókönyve is megfordult az alkotók kezei között, ám ezek közül végül többet is elvetettek vagy elhalasztottak. Így jelenleg a House of the Dragon az egyetlen hivatalos spin-off sorozata a Trónok harcának.

Forrás: Elle