Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Gyász

Meghalt Paco Rabanne

2023. február 03.

2 perc olvasás

ELLE

gyász meghalt paco rabanne
Meghalt Paco Rabanne
© Getty Images/James Andanson

88 éves korában elhunyt Paco Rabanne. 


Újabb szomorú hír a divatvilágban: elhunyt a népszerű spanyol származású divattervező, Paco Rabanne. A világhírű tervezőt Franciaországban, Portsallban érte a halála. A halálhírét a Paco Rabanne divatházat és illatszerüzletágat irányító spanyol Puig-csoport erősítette meg.

A 20. század legszembetűnőbb divatfigurái között öröksége állandó ihletforrás marad

- írták a bejegyzésükben Paco Rabanne hivatalos Instagram-oldalán.

Nehéz gyermekkor, de hatalmas siker a későbbiekben

A parfümjeiről is híres divattervező  Baszkföldön született Francisco Rabaneda Cuervo néven. Paco Rabanne sosem titkolta, hogy nehéz gyermekkora volt. Az ezredes édesapját francoista katonák végezték ki a polgárháborúban, majd az édesanyjával Franciaországba költöztek, előtte fő varrónő volt Cristóbal Balenciaga első divatházában.

Paco Rabanne a saját cégét 1966-ban alapította meg. Nem sokkal később a divatvilág egyik legjelentősebb alakja lett. Az alkotásait olyan sztárok viselték, mint Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor vagy rigitte Bardot. A  Puig illatszergyártó céggel 1968-ban kezdek együttműködni, majd 1976-ban már a cég saját parfümgyárat épített a franciaországi Chartres-ban.

A provokatív kijelentések

Paco Rabanne híres volt a provokatív kijelentéseiről: egyszer azt mondta, hogy biztos benne, hogy több élete volt, de arról is vallott, hogy látta Istent és a földönkívülieket is. Sőt, azt is mondta, hogy ő volt az, aki egy előző életében megölte Tutanhamon fáraót. 1999-ben visszavonult a divattól és azóta csak nagyon ritkán mutatkozott nyilvános eseményeken. 

A divattervező halálának okát egyelőre nem közölték.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves