Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

NEW MOVIE

Ez a horrorfilm tart most lázban mindenkit – Itt van minden a M3GAN-ről

2023. január 17.

3 perc olvasás

Kurucz Barbara

filmajánló horror horrorfilm új film M3GAN
Ez a horrorfilm tart most lázban mindenkit – Itt van minden a M3GAN-ről
© Fotó: IMDb.

Az év egyik legkülönlegesebb horrorfilmje a M3GAN, ami valóságos vírussá vált a közösségi médiában. 


A M3GAN még csak pár napja került be a mozikba, mégis rekordokat dönt. A gyilkos ösztönökkel rendelkező robotlány tánca pedig már majdnem annyira felkapott, mint Wednesday népszerű jelenete. Itt van minden, amit érdemes tudni a filmről. 

Miről szól a M3GAN? 

Gemma egy játékgyártó-cégnél dolgozik, amikor hirtelen ő lesz unokahúga gyámja. Cady szülei meghaltak, így neki kell gondoskodnia a kislányról. Ő fejlesztette ki M3GAN-t, a mesterséges intelligenciával rendelkező babát. A játék egy robot, ami különleges módszerekkel kapcsolódik a gazdájához. A játék korban pont illik Cady-hez, így hamar barátság szövődik köztük. Gemma megbízza azzal, hogy bármi áron védje meg az unokahúgát, ami hamarosan komoly problémákat okoz, amikor M3GAN kíméletlen gyilkolásba kezd

Kik készítették a filmet? 

A film két producere James Wan és Jason Blum voltak. James Wanhoz köthető többek között az Annabelle, és a Démonok között-filmek, míg Jason neve a Paranormal Activity kapcsán lehet ismerős. A horrorfilmek nagyágyúi most a horrort keverték a sci-fi elemeivel. 

Valós személy játssza a robotot? 

A közönség legtöbbször talán ezt a kérdést tette fel a film közben, a válasz pedig igen, részben. Amie Donald színésznő táncolta el a gyilkos baba népszerű táncát, a hangját pedig Jenna Davis adta az egész filmben. A film többi részéhez bábukat, VFX-et és különféle technológiákat használtak. 

Hat-hét különböző bábunk volt, amelyek különböző dolgokra voltak képesek. A fejünk egy része mozgott, a szemünk, a törzsük, és volt pár, amely teljes számítógépes mozdulatsorra volt képes

– mondta Adrien Morot, aki a filmben a bábukért volt felelős. Elárulta azt is, hogy azokat a jeleneteket, melyekben a baba beszél számítógéppel oldották meg az utómunka során

Így készült a híres táncjelenet

A filmben van egy jelenet, amikor M3GAN egy nagyon furcsa, ám annál népszerűbb táncot lejt. A rövid videó szinte vírusként terjed a TikTok-on, már azok is ismerik, akik a filmet nem látták. Gerard Johnstone, a film rendezője elárulta, hogy a tánc tőle függetlenül valósult meg. A koreográfiát a színésznő, és a tánctanára közösen találták ki. A 12 éves Amie Donald régóta táncol, és a ritmikus gimnasztika is közel áll a szívéhez. 


Via
 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves