Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Fesztivál

5 koncert, amit nem érdemes kihagyni az idei EFOTT fesztiválon

2022. július 14.

3 perc olvasás

ELLE

fesztivál zene efott koncert magyar zene Efott 2022
5 koncert, amit nem érdemes kihagyni az idei EFOTT fesztiválon
© Shutterstock

A hazai zenei előadók legjava vár idén is az EFOTT-on – mutatunk öt koncertet, amiről kár lenne lemaradni most hétvégén!


Az EFOTT-tól már megszokhattuk, hogy évről évre a legjobb magyar együtteseket és előadókat invitálja meg a Velencei-tó partjára, ez pedig a pandémia után visszatérő rendezvény esetében hatványozottan igaz.

A felhozatalból nem könnyű választani, hiszen olyan ismert bandák állnak a fesztivál színpadára, mint a Wellhello, a Follow the Flow, az Irie Maffia, a 30Y vagy a Blahalouisiana, de DJ-kből és feltörekvő tehetségekből sem lesz hiány.

Sőt, még két külföldi előadó neve is felkerült a programlistára – amiből most kiszemezgettünk 5 hétvégi koncertet, amit nem érdemes kihagyni.

John Newman

Az idei év egyik külföldi sztárfellépője a brit John Newman, akinek Love Me Again című dala 2013-as premierje után az egész világ egy csapásra megismerte a nevét. A különleges hangszínű énekes popszámai azóta rendre felkúsznak a slágerlistákra, amelyek közül biztosan felcsendül majd pár az EFOTT nagyszínpadán is pénteken.

Margaret Island

Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint triójának bérelt helye van a hazai előadók élvonalában, koncertjeiken a közönség egy emberként énekli az olyan gigaslágereket, mint a Nem voltál jó, a Házszám vagy a Hóvirág. Szombaton ők nyitják meg az EFOTT nagyszínpadának felhozatalát, és garantáltan megalapozzák majd a bulihangulatot!

Azahriah

A Paul Street néven Youtube-karriert befutott énekes-dalszerző önerőből fejlesztette magát az évek során, több hangszeren is megtanult játszani, emellett pedig az éneklésnek is rengeteg időt szentelt. Az eredmény meg is látszik: az elmúlt két évben három saját albuma is megjelent. Azahriah csak úgy ontja magából a slágereket, a közönség pedig egytől egyig imádja azokat – nem véletlen, hogy tavaly az MTV EMA legjobb magyar előadójának választották meg. Szombat este az EFOTT nagyszínpadán csípheted el.

Krúbi

A háromszoros Fonogram-díjas rapper szókimondó szövegeivel egy csapásra felhívta magára a figyelmet, és generációjának egyik szószólójává lépett elő. Koncertjein tömegek darálják vele együtt ritmusra a szabad szájú sorokat, amit péntek este az EFOTT-on is meghallgathatsz. De készülj fel – Krúbi tényleg nem kímél senkit sem!

Kozmix

Ha a retró bulik szerelmese vagy, semmiképp se hagyd ki a Kozmix péntek esti fellépését! Lala és Hozsó közel harminc év elteltével is ugyanolyan energiával tolja végig a koncerteket, ugrálnak, táncolnak és elképesztő bulit varázsolnak a színpadra. A közönség sem tud ellenállni a trance ritmusának, úgyhogy mindenképp kényelmes cipőt javaslunk, amiben nem lesz gond az egész estén át tartó tánc!


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves