Quantcast

Életút

Karl Lagerfeldről forgat sorozatot a Disney

© Patrick KOVARIK / AFP

Egy minisorozatban dolgozzák fel a legendás divattervező életét.

2019. február 19-én, 85 éves korában hagyott itt minket végleg Karl Lagerfeld, aki eleganciáról alkotott egyedi elképzeléseivel mély nyomot hagyott a (divat)világban. Több mint ötven éven át dolgozott a legnagyobbak, köztük Yves Saint Laurent és a Fendi család mellett, miközben olyan luxusmárkákat porolt le és újított meg, mint a Balmain és a Chloé, Coco halála után pedig a Chanel-ház első számú emberévé lépett elő.

A divat vitathatatlan mesterét a tarkóján összefogott copfja, napszemüvege és jellegzetes kesztyűje a popkultúra ikonjává tette. És bár halála után is a világ egyik leghíresebb személyisége maradt, valódi történetét kevesen ismerik. A családjáról, németországi gyermekkoráról és általában a magánéletéről nagyon diszkréten nyilatkozó divatcsászár (ahogyan szeretettel hívták) sorsa többeket is foglalkoztat, épp ezért a Disney kapva kapott az alkalmon, hogy megragadja a témát.

A divatlegenda felemelkedése

A The Walt Disney Company elnöke, Jan Koeppen a Series Mania fesztiválon jelentette be kedden, hogy a médiaóriás egy minisorozat keretében dolgozza fel Karl Lagerfeld életútját – az epizódok hamarosan a Disney+ streaming-szolgáltató platformon lesznek elérhetőek. A hatrészesre tervezett sorozat cselekménye Raphaëlle Bacqué Lagerfeldről írt önéletrajzi regényén alapul, a forgatókönyv munkálataiban Utóbbi Isaure Pisani-Ferry és Jennifer Have is közreműködött.

A szereposztásról egyelőre nem árultak el részleteket, így azt sem tudjuk, ki fogja alakítani a legendás divattervezőt, azt azonban nyilvánosságra hozták, hogy 1972 nyarán, egy évvel Gabrielle Chanel halála után kapcsolódunk be a történetbe. A főszereplő az ambiciózus, fiatal Karl Lagerfeld lesz, aki arról álmodik, hogy a legelismertebb francia divattervezővé váljon egy olyan időszakban, amikor Yves Saint Laurent a divatvilág első számú alakja. Emellett Lagerfeld és Pierre Bergé rivalizálása, valamint Jacques de Bascherrel való szerelmi viszonya is a cselekmény középpontjában áll majd. Mindeközben nyomon követhetjük majd, hogyan építette fel védjegyévé vált identitását Karl nehéz gyermekkora után – így lehetőségünk nyílik felfedezni a divattervező mögött rejtőző embert.

Forrás: Elle