Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Ezt hozza a tavaszi nap-éj egyenlőség a csillagjegyednek!

2019. március 20.

11 perc olvasás

asztrológia március 20. nap-éj egyenlőség
Ezt hozza a tavaszi nap-éj egyenlőség a csillagjegyednek!

Boldog asztrológiai újévet!


Boldog asztrológiai újévet! Március 20-án, szerdán a kozmikus kalendáriumban megkezdődik a Kos időszaka. A horoszkóp kerekén ez az első jegy – és amint a Nap a független Kosba lép, az mindig a tavaszi nap-éj egyenlőséghez kapcsolódik. Ehhez illően mindenkiben fellobban a vágy arra, hogy feltöltse energiakészleteit és újraindítsa a motorját. A Nap egy hónapos köre után az együttérző, önfeláldozó Halakban (mely a zodiákus utolsó jegye), a Kos a saját dolgainkra enged fókuszálni és a terveinknek napenergiával fűtött löketet ad. Vegyél nagy levegőt – nem kell mindent egyszerre megvalósítanod!

2019-ben a tavaszi nap-éj egyenlőség különleges ajándékkal érkezik. 1981 óta először ugyanezen a napon telihold is lesz – egy potenciális szuperhold a Mérlegben. És ezzel még nincs vége! A március 20-i telihold egy nagyon ritka telihold páros első része lesz, a második április 19-én jön el.

És hogy mit jelent mindez? Először is, két egész hónapunk lesz, hogy megjelenjen mindaz, amit a március 20-i szuperhold hoz. És ez nem lesz kellemetlen! A kedves Mérleg a kapcsolati harmónia, az egyenlőség és a békés együttműködés jegye. Ez a kettős telihold hatás képes visszahozni az életünkbe és a legfontosabb kapcsolatainkba az egyensúlyt, amire már igazán nagy szükségünk van.

A tavaszi nap-éj egyenlőség folyamán ugyanolyan hosszú a nappal, mint az éjszaka. Ezt az energiát felhasználhatjuk arra, hogy dolgozzunk életünknek azokon a területein, amelyek nincsenek egyensúlyban. Mely pontokat világítja meg a Nap a Kosban? Itt az idő előtérbe helyezni, fejleszteni őket, foglalkozni velük. És közben: mi az, amit eddig nem láttunk tisztán? A telihold a Mérlegben rávilágíthat ezekre  az árnyékos sarkakra és megmutathatja, hol van szükség némi tavaszi nagytakarításra.

Gondolj erre úgy, mint egy szezonális ébresztőre, amelynek segítségével teljesen rendbe szedheted az életedet. Ahogy felébredünk a téli álomból és hosszabb napokat látunk, nézzük, hogyan találhatják meg a különböző jegyek szülöttei a középpontot külső és belső világukban.

Kos

Fénypont: A tevékenységeid

Március 20-április 20-ig a Nap a te jegyedben jár, és a fókuszban te magad fogsz állni. Független szellemed fényesen ragyog és készen állsz hogy utat törj és új kalandokba vágj. Lehet, hogy egyszerre sok mindenbe kezdesz, de nem is baj, egyelőre élvezd, hogy egy kicsit ebből, egy kicsit abból csinálsz, anélkül, hogy teljesen elköteleznéd magad egyvalami mellett.

Árnyékpont: Kapcsolatok

Az „én” és a „mi” közötti egyensúly megtalálása nehéz lehet ennek a szenvedélyes jegynek. A szerelemben hajlamos vagy óriási érzelmeket megélni és megégni a szexuális vonzerő tüzében. Tölts elég időt a partnereddel (vagy azzal, hogy keresed az igazit), de hagyj teret annak is, hogy a saját céljaidra koncentrálhass. Ettől csak még kívánatosabb leszel!

Bika

Fénypont: Kreativitás

A képzelőerőd nagyon beindul most tavasszal, úgyhogy hagyj sok helyet a naptáradban az álmodozásra, jegyzetelésre és arra, hogy a múzsa homlokon csókolhasson. A folyamat éppolyan fontos lesz, mint az eredmény, úgyhogy hoz létre valami művészit csupán a művészet kedvéért. A jóga vagy meditációs gyakorlatok egyensúlyba hozhatnak.

Árnyékpont: Inspiráció a karrierben

Idén tavasszal úgy érezheted, hogy beragadtál, és az energiádat apróságok veszik el, ahelyett, hogy a munkád által előrejutnál. Kösd fel a gatyád! Lehet, hogy némi plusz tréning és gyakorlat kell ahhoz, hogy eljuss a következő lépcsőfokra.

Ikrek

Fénypont: Csapatmunka

Ki mondta, hogy nem lehet egynél több ikertestvéred? A kettős szövetségből lehet hatos vagy nyolcas hadsereg is! Az együttműködésre szánt erőfeszítéseid megtérülnek – még anyagilag is. Állíts fel egy zsenikből álló csapatot, jelentkezz egy kórusba vagy zenekarba, szervezd meg a barátokkal közös fesztiválozást vagy autós kiruccanást!

Árnyékpont: Szerelem

Te aztán tudsz flörtölni, kedves Ikrek, de ha valaki igazán magával ragad, akkor reménytelenül romantikus is tudsz lenni. A kérdés az, hogy nem esel-e túlzásba. Az jó, hogy az embereket idealizálod, de vajon a tetteik alátámasztják a szavaikat? Néha nézz rá, mi a valóság. Ugyanezzel az erővel az sem ártana, ha a saját elvárásaiddal csínján bánnál, hogy a földi halandók ehhez felzárkózhassanak.

Rák

Fénypont: Siker a karrierben

A szakmai fejlődésben fürdőzni fogsz, amint a Nap beragyogja a karrierzónádat idén tavasszal. Találj magadnak egy olyan szerepet a munkában, ahol gondoskodó és empatikus vezetői képességeiddel tudsz hatást gyakorolni. A képességedet, hogy mindenhol családi hangulatot tudsz teremteni, vidd be az irodába is!

Árnyékpont: Az otthoni élet

Rákként azt szereted, ha az otthonod igazi menedék, de most ennek valami útját állja. Talán túl sok időt töltesz elszigetelődve, vagy épp az a baj, hogy egy rokonod vagy barátod uralja a tereidet. Alkoss magadnak egy szentélyt, még ha csak egy kicsi szoba is az, ahol elbújhatsz, nem zavarnak, és megtalálod a békédet. De ne felejts el néha kikukkantani!

Oroszlán

Fénypont: Utazás

A világ kinyílik, amint a Nap beragyogja vándor szellemű kilencedik Házadat. Mindegy, hogy földrajzi értelemben utazol-e, vagy átvitt értelemben – önfejlesztő tanfolyamokon vagy úgy, hogy a szociális hálódat szővöd tovább – kész vagy kitörni a komfortzónádból. Úgy érzed, túl sok a teher? Egy kis egyedüllét segíthet!

Árnyékpont: Tárgyalások

Amikor erős érzelem támad benned, hajlamos vagy impulzívan reagálni – egy Oroszlán esetében ez akár egy később megbánt kommentfolyamot is jelenthet vagy más drámai önkifejezést, amit senki sem felejt el egyhamar. Idén tavasszal sokat tanulsz a kommunikációról. Vegyél mély lélegzetet és tegyél fel magadnak néhány kérdést, mielőtt támadásba lendülnél!

Szűz

Fénypont: Szex

Miaú! Amint a Nap az erotikus nyolcadik Házadba ér, egy vonzalom másodpercek alatt válhat tűzforróvá. A párban élő Szűzek visszakapják lendületüket a hideg tél után. Még várj egy kicsit, és maradj az odúdban – de ne feltétlenül azért, hogy aludj!

Árnyékpont: A pénz

Lehet, hogy úgy érzed, állandóan a számlák tartanak sakkban, vagy hogy egyszerűen túl sokat költesz. Használd arra a tavaszt, hogy rendszerezd a pénzügyeidet és készíts realisztikus terveket. Miután spóroltál egy kicsit, a kozmosz is megengedi majd, hogy valami fényűzőre költs.

Mérleg

Fénypont: Partneri kapcsolatok

Mozogj mindenféle körben! Állandóan új partnerekre bukkansz majd, mivel a Nap épp ezt a teret világítja be nálad. Egy-két ember különösen nagy potenciált jelent – hello, fesztiváltárs vagy jövőbeli jóbarát! A tavaszi láz téged is elkap, és lehet, hogy most kivételesen te akarsz majd mielőbb elköteleződni.

Árnyékpont: Önfejlesztés

Te imádod az embereket és boldoggá tenni magad körül mindenkit. De ebben a folyamatban vajon hol vannak a te álmaid? A két telihold arra tanít, hogy tartozol magadnak vele, hogy ezekkel is foglalkozz. Fordulj coach-hoz vagy alkoss közösen gondolkodó csapatot másokkal, ha kell a motiváció.

Skorpió

Fénypont: Wellness

A gondoskodás a jóllétedről nem luxus, hanem szükségszerűség! A Nap az egészséges hatodik Házadba lép, úgyhogy fizess be néhány masszázsra és válassz egy jó fitneszstúdiót! Lehet, hogy változtatnod kell az időbeosztásodon a munkában, hogy meglegyen az egészségesebb egyensúly, de legalábbis próbálj beépíteni rendszeres nyújtásokat és sétákat a napodba.

Árnyékpont: Határok

Nagyon nem könnyű lerombolni acélos nyugalmadat, de ez azért van, mert mindent megtennél azokért, akiben megbízol. Az az igazság, kedves Skorpió, hogy néhány kulcs emberrel lassan már kölcsönös függőségben vagytok egymással. A kihívás számodra idén tavasszal az lesz, hogy még azelőtt tudj kedvesen nemet mondani, hogy teljesen leapadnának a készleteid.

Nyilas

Fénypont: Hírnév

Figyelemfelkeltő, influenszer, példakép: idén tavasszal úgy érzed majd magad, mint egy élő reklámtába, mivel bármihez nyúlsz, arra kíváncsiak lesznek az emberek. Csak arra figyelj, hogy tudatosan használd a reflektorfényt. Miről szeretnéd, ha megjegyeznének? Ezeket a projekteket építsd és nyugodtan hirdesd is!

Árnyékpont: Másokkal együtt dolgozni

Felragyog a csillagod, de hogy érzi magát a többi csillag? Ne gondold, hogy a Nyilas konstelláció többi tagja is olyan lelkes ezeket a gyors változásokat tekintve, mint te. Szánj rá időt, hogy megbeszéld a dolgokat a kollegáiddal és csapattagokkal. Néhány őszinte, szívből jövő beszélgetés segíteni fog az együttműködésben és abban, hogy magad mellé állítsd őket.

Bak

Fénypont: A család és az otthon

Végre! A naptárad kinyílik azok számára, akiket a legjobban értékelsz, amint a Nap bevilágítja családbarát negyedik Házadat. Rendezz tavaszi estélyt vagy hétvégente látogass meg néhány közeli barátot és rokont. Valószínűleg beüt a lakberendező szenvedélyed, de nézz körül alaposan, mielőtt hívnád a kivitelezőket. Lehet, hogy néhány kozmetikai fogás, mint egy új ebédlőasztal vagy ágynemű, kielégíti a vágyaidat.

Árnyékpont: Karriercélok

Te vagy mindenki kedvenc kősziklája és mindennel ellátója, de idén tavasszal lehet, hogy beleroppannál ebbe a sok munkába. Ne vállald túl magad – tanuld meg végre másoknak is leosztani a feladatokat. Hatékony főnök nem csak akkor lehetsz, ha két végén égeted a gyertyát.

Vízöntő

Fénypont: A társasági élet

A barátok úgy bukkanak fel, mint a színes krókuszok – te pedig úgy érzed magad, mint az első számú lepke a társaságokban. Ismerd meg a közeledben lévő helyszíneket. Ki tudja? Talán még egy szomszédos vállalkozással közösen eseményt is rendezhettek.

Árnyékpont: Növekedés

Nagyobb, erősebb, gyorsabb? Világraszóló álmaid vannak, de ha nem leszel óvatos, kipukkadhat a lufi – vagy elveszted a kedvedet az egészhez. Tartsd be a sebességhatárokat! Állíts fel néhány mérföldkövet, ahová reálisan eljuthatsz nyárig, pontosabban a június 21-i napfordulóig!

Halak

Fénypont: Pénzügyek

A tavasz izgalmas pozitív változásokat hoz, ami a bankszámládat illeti, úgyhogy készülj fel, hogy végre dúskálhatsz! Ha úgy érzed, ideje munkát vállalni, menj el szakmai eseményekre és kutakodj a LinkedInen. Lehet, hogy eladsz valamit vagy felkérnek egy időszakos munkára – de az is lehet, hogy visszaülsz egy kicsit az iskolapadba, hogy olyan irányba haladj aztán tovább, amit tényleg szeretni fogsz. Ha többet költöttél eddig, mint amennyit kerestél, lehet, hogy felmerül néhány kreatív pénzügyi ötlet, mint a barter vagy a munka közbeni tanulás.

Árnyékpont: Birtoklásvágy

Idén tavasszal minden előkerül, ami zöld, sajnos, a zöld szemű szörnyeteg, a féltékenység is. De tudod: ha valakihez túlságosan ragaszkodsz, az ijesztő lehet a másik számára. De ne aggódj, a sors amúgy is hamar túlsegít ezen a kis bizonytalanságon. Emlékeztesd magad minden nap, hogy ha valakinek helye van az életedben, akkor ott is lesz – anélkül, hogy győzködni kellene.

A ROVAT LEGNÉPSZERŰBB CIKKEI

 Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról
1

Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról

2022.09.01. 2 perc olvasás

Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!
2

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!

2023.06.20. 1 perc olvasás

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!

30 ikonikus hollywoodi barátság
3

30 ikonikus hollywoodi barátság

2019.06.07. 1 perc olvasás

30 ikonikus hollywoodi barátság

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról
4

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról

2023.05.16. 1 perc olvasás

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról

Ez a világ 10 legismertebb festménye. Tudod, melyiknek mi a címe? Kvíz!
5

Ez a világ 10 legismertebb festménye. Tudod, melyiknek mi a címe? Kvíz!

2024.02.07. 2 perc olvasás

Ez a világ 10 legismertebb festménye. Tudod, melyiknek mi a címe? Kvíz!

10 horror film, amit képtelenség végignézni 
6

10 horror film, amit képtelenség végignézni 

2022.10.14. 5 perc olvasás

10 horror film, amit képtelenség végignézni 

A 25 legjobb horrorfilm, ha igazán rettegni akarsz
7

A 25 legjobb horrorfilm, ha igazán rettegni akarsz

2021.10.31. 5 perc olvasás

A 25 legjobb horrorfilm, ha igazán rettegni akarsz

Csak az emberek 1 százaléka ismeri fel a képen megbújó hírességet - neked sikerül?
8

Csak az emberek 1 százaléka ismeri fel a képen megbújó hírességet - neked sikerül?

2022.07.27. 1 perc olvasás

Csak az emberek 1 százaléka ismeri fel a képen megbújó hírességet - neked sikerül?

ezek is érdekelhetnek

3 csillagjegy, aki pénzhez jut a héten

3 csillagjegy, aki pénzhez jut a héten

2022.06.19. 1 perc olvasás

Pénzhoroszkóp

Jövőnk a csillagokban?

Jövőnk a csillagokban?

2022.01.16. 3 perc olvasás

Prognózis

Csodálatos tetoválások, amik a csillagokban vannak megírva

Csodálatos tetoválások, amik a csillagokban vannak megírva

2021.10.17. 1 perc olvasás

Astral tattoo

Az ősz legújabb trendje: újra összejönni az exeddel?!

Az ősz legújabb trendje: újra összejönni az exeddel?!

2021.09.26. 7 perc olvasás

Asztrológia

A csillagokban van megírva: szépségtrendek a horoszkópunkra szabva

A csillagokban van megírva: szépségtrendek a horoszkópunkra szabva

2021.07.05. 8 perc olvasás

Asztro-beauty

Az ELLE napi horoszkópja: november 29.

Az ELLE napi horoszkópja: november 29.

2019.11.29. 5 perc olvasás

Öt kérdés, öt válasz a csillaghullásról

Öt kérdés, öt válasz a csillaghullásról

2019.08.05. 4 perc olvasás

Így éld túl a szakítást a csillagjegyed szerint

Így éld túl a szakítást a csillagjegyed szerint

2019.07.23. 14 perc olvasás

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves