Quantcast

Asztro-beauty

A csillagokban van megírva: szépségtrendek a horoszkópunkra szabva

© Pexels/Rodnae Productions

Engedd szabadjára a benned lakozó Vénuszt és figyeld meg, milyen szépségtrendeket érdemes elsajátítanod.

Akár elegáns és kifinomult Mérleg vagy, akár örök kísérletező Nyilas, sokan tisztában vannak a bennük rejlő állatövi vonásokkal, nevezetesen a napjegyekkel, amelyek az asztrológiai égbolt általános kereteit adják – de mennyire mélyrehatóan? Nos, eléggé. Valójában a csillagjegyednek több köze lehet a szépségválasztásaidhoz, mint azt képzelnéd. Ahogy Aliza Kelly, a híres asztrológus fogalmaz: „Ha a szépségről van szó, mindig a Vénuszt figyelem – azt a bolygót, amely az értékeket, az ízlést és az esztétikai preferenciákat vezérli. A Vénusz felfedi a divatérzékenységet, valamint azt, hogy mit tartunk vonzónak.”

Marissa Malik, a londoni asztrológus és DJ hozzáteszi: „Rengeteg Rákot és Halat ismerek, akik szeretik a merész, vörös ajkakat, és ez gyakran a Vénusz tüzes elhelyezkedésére vezethető vissza.” Az esztétikai ízlésünket és a szépségválasztásainkat azonban nem csak a Vénusz tartózkodási helye alakítja, több egyéb tényező is hatással van rájuk. „Úgy érzem, a személyes megjelenésemet és a szépségválasztásomat gyakran jobban befolyásolja, hogy a napjegyem milyen kölcsönhatásba lép más égi jelenésekkel. Például a felszálló Ikrek sokoldalú megközelítést ad arra, hogy mit vagyok hajlandó megtenni és mivel kísérletezhetek a külsőmmel kapcsolatban” – mondja a Halak-jegyű Malik. „Nem félek túllépni a szokásos stílusomon, és szeretem, amikor más emberek átveszik az irányítást, és kiélik rajtam a bennük lakozó stylistot és sminkest. A Kos Vénuszom az extrém, femme fatale hangulat szeretetét nyújtja.”

Kelly ezzel ellentétben Oroszlán napjegyű, akinek a Vénusza a Mérleg jegyében áll – ezt a csillagjegyet a harmóniával és az egyensúllyal társítják.

„Érdekes, hogy a Mérleget a Vénusz irányítja, így köztudott, hogy ezt az elhelyezést rendkívül érdekli a művészet, a dizájn és a kiváló minőségű elegancia” – magyarázza Kelly. „A híres Vénusz-Mérlegek közé tartozik Freddie Mercury, Grace Kelly, Pablo Picasso és Beyoncé. Mielőtt profi asztrológussá váltam, művészettörténetet tanultam, és egy kortárs galériában dolgoztam az értékesítés terén, így a személyes megjelenésemet és a szépségválasztásaimat mindig az időtlen kifinomultság ihlette.

Mindannyian fogékonyak vagyunk arra, hogy mi zajlik az égen, a holdfázisoktól kezdve a bolygók igazodásán át a retrográd időkig. Malik arról is mesélt, hogyan befolyásolhatják fizikai megjelenésünket ezek az apróságok. „Az én uralkodó bolygóm a Merkúr, és ennek trükkös hatásait zsigeri szinten érzem a testemben. Gyakran nehezemre esik ellenállni egy hajvágásnak, annak ellenére is, hogy ez szó szerint az ellentéte annak, amit tennem kellene.” A csillagjegy tulajdonságainak értelmezése mélyreható ismereteket kíván, így az egyes állatövek kódjainak megfejtése nem mindig könnyű feladat.

„A saját stílusod elemzése bonyolult lehet. Úgy találom, hogy a Halak nap embereinek álmodozóbb, lágyabb ízlésük van, mint nekem. Nem meglepő, ha durva, merész szemceruzával vagy harsány rúzzsal látnak engem” – teszi hozzá Malik.

Itt van az Oroszlán hava

Az Oroszlán hava már a küszöbön van, ami merészebb energiát hoz a vizes jegyű Rák elődjéhez képest. „A nap behatolásai minden alaphangulatot meghatároznak, így természetes, hogy sétálás helyett egyenesen bevonulunk az Oroszlán havába, és azon kapjuk magunkat, hogy többet kenegetjük magunkat a tükör előtt, mint mondjuk a Rák havában tettük” – mondja Malik.

„Összességében a merészebb szépségválasztások veszik át az irányítást, a szikra szelfik és az igazán dögös lányok fognak felbukkanni az idővonalunkon. Azok a személyek, akiknek meghatározó elhelyezkedése van ezekben a jegyekben, valószínűleg az élre törnek!”

Ezen asztrológiai felismerés szerint a Wood nővérek, a sminkes Emily és a Szexoktatás című sorozatból ismert Aimee Lou mindketten arra törekednek, hogy érezzék az Oroszlán havának hatását. A Bika Emily gyakran együtt találja ki a sminkjeit BAFTA-díjas Vízöntő nővérével. Annak ellenére, hogy különböző csillagjegyeik vannak, a nővérek szépségvezérelt személyiségei harmonikusan működnek együtt. „Az Aimee-vel való közös munka kreatív szabadságot kínál – mondja Emily az Elle-nek. – Egyedi perspektívája és stílusa, érzelmi intelligenciája és végtelen empátiája valóban képes megváltoztatni a világot.”

„Aimee allergiás a trendekre, és mindig is nonkonformista volt. A Vízöntők szeretik, ha az emberek találgatnak, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy sok helyet hagy az önálló gondolkodásnak és teret a játékosságnak, ami Bikaként ideális. Úgy gondolom, hogy a csillagjegyem sokat elmond a szépséghez való hozzáállásomról. Nagyon fontos, hogy tudjam, nem ragadtam bele egy zárt rutinba.”

Miért vannak megírva a szépségválasztásaink a csillagokban?

Az önkifejezés és az individualizmus befolyásolja belső szépségápolási tárcsainkat. „Bikaként a kényelem számomra az elsődleges. Tudom, hogy ez beszivárog a szépségápolási és a sminkalkalmazási stílusomba. Organikus, földes alapanyagora van szükségem. Azt akarom látni, hogy ügyfeleim kipihentek és nyugodtak. A Vénuszom uralma alatt mindig a növényzet nyugszik, és a forgatások közben a termékek révén tudok a legközelebb kerülni a természethez. A megélt textúrák és a kipirult bőr a jelmondatom. A smink számomra a játékosságról és az önkifejezésről szól, semmint a „tökéletlenségek” elrejtéséről” – mondja Emily Wood fodrász és sminkes.

Ez az az elképzelés, amelyet egyre több márka tesz a magáévá. A Milk Makeup társalapítója, Georgie Greville úgy fogalmazott az Elle-nek: „Az összes csillagjegy kedvére teszünk, és minden csillagjegy mögött rejlő személyiség számára van olyan összetevő, ami sokoldalú, könnyen alkalmazható és amitől jól érzik magukat.”

Ami a szépségápolási termék fejlesztését illeti, sokféle csillagjegy képviselői egyesülhetnek, hogy abból valami igazán varázslatos születhessen meg. Ez a csillagok által vezérelt dinamizmus a színfalak mögött tükröződik, hogy mindenki számára tetszetős választási lehetőségeket hozzon létre. „A mi belső Milk Makeup családunk az asztrológiai jegyek széles keverékét képviseli” – folytatja Greville. „Ami mindenkit összeköt – függetlenül attól, hogy termékfejlesztéssel, pénzügyekkel, marketinggel vagy kreatív munkával foglalkozik-e –, hogy mindenkinek mély kreatív szelleme, energiája és szenvedélye van ahhoz, amit csinál. Ez nem csak arról szól, hogyan hozhatod létre a megjelenésedet; az is számít, hogy mit csinálsz benne. A csillagjegyem Ikrek, ami azt jelenti, hogy alkalmazkodó, intelligens és spontán vagyok. Ezek a tulajdonságok határozottan befolyásolják a sminkem kiválasztását és alkalmazását.” A smink- és bőrápolási választásaink tükrözik asztrális DNS-ünket, nemcsak akkor, amikor arról döntünk, mit szeretnénk viselni, hanem akkor is, amikor eldől, hogyan viseljük azt.

Marissa Malik három legfontosabb asztrológiai szépségápolási tippje

  1. Hangolódj az asztrális házaidra!

Ügyelj rá, mikor mész át olyan változásokon, amelyek erősen befolyásolják a fizikai megjelenésedet. Ide tartozik az első, a hatodik és a tizenkettedik ház.

  1. Legyél nyitott a változásra a születésnapod időszakában

Amikor a te időszakod van, a nap a te csillagjegyedben jár, használd ki az időt, hogy megvalósítsd a szépségvágyaidat és igényeidet.

  1. Tartsd szemmel a Vénuszt

Kövesd figyelemmel, mit csinál a Vénusz összességében. Amikor megtapasztalod a Vénusz visszatérését (amikor a születési Vénusz megegyezik a Vénusz jelenleg áthaladó jelével), akkor számíthatsz a fő szépség- és stílus-kinyilatkoztatásokra.

Forrás: Elle