Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Erzsébet királynő temetése

Ezért maradt üresen egy hely Erzsébet királynő windsori temetésén

2022. szeptember 20.

1 perc olvasás

ELLE
erzsébet királynő temetés III. Károly király ülésrend
Ezért maradt üresen egy hely Erzsébet királynő windsori temetésén
© AFP/ Joe Giddens

Nem véletlen, hogy Erzsébet királynő gyászszertartásán egy szék üresen maradt. 


Mégpedig Erzsébet királynő utódja, a trónörökös III. Károly előtti ülést hagyták szabadon. 

Károly király azon a helyen ült a királynő gyászszertartásán a windsori Szent György-kápolnában, amit korábban az édesanyja is használt. A szemfülesebbek azonban észrevették, hogy az új uralkodó előtti széket üresen hagyták Erzsébet királynő hétfői búcsúztató szertartásán. Egy hagyományról van szó, aminek az oka, hogy az uralkodó a második sorból is jól láthassa az eseményeket abban az esetben, ha nem az első sorban foglalna helyet.

Korábban is volt már rá példa

A korábbi királyi eseményeken, például Eugénia hercegnő és Jack Brooksbank esküvőjén, valamint  Harry herceg és Meghan Markle esküvőjén is volt egy üres szék közvetlenül a néhai Erzsébet királynő előtt. Vilmos herceg és Katalin 2011-es ceremóniáján azonban a királynőnek nem volt szüksége az üres helyre, hiszen akkor az első sorban foglalt helyet.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves