Quantcast

Pink Ladies

Előzménysorozat készül a Grease lánybandájáról

© CBS Photo Archive via Getty Images

A Paramount+ streamingszolgáltató rendelte meg azt a 10 részes sorozatot, ami a Rydell High gimnázium lánybandájának megalakulását dolgozza fel.

Jó pár évvel Danny Zucko és Sandy Olsson románca után visszatérthetünk a Grease világába – pontosabban egy kicsit még korábbra. A Variety magazin ugyanis megerősítette: az ikonikus filmben megismert Pink Ladies lánybanda 10 részes előzménysorozatot kap.

„Mielőtt a rock’n’roll uralomra tört, mielőtt a T-Birds lett a legmenőbb banda a suliban, négy kirekesztett diák a maga módján keresi a szórakozást, amivel morális pánikot engednek szabadjára, örökre megváltoztatva a Rydell High gimnáziumot” – olvasható a Paramount+ felvezetésében. A sorozat négy évvel a Grease történései előtt játszódik majd, amikor Rizzo, Jan, Marty és Frenchy elsőéves diákokként elképzelni sem tudják még, hogy egyszer majd a híres T-Birds banda tagjaivel kerülnek közelebbi kapcsolatban.

A pink dzsekik születése

A készülő előzménysorozatról egyelőre annyit lehet tudni, hogy a Netflixen futó Több mint normális című sorozat producere, Annabel Oaks dolgozik majd rajta. A sztorit eredetileg az HBO Max szerette volna megvalósítani, akik a High School Musical mintájára álmodták meg a „Rydell High” epizódjait, ám végül a Paramount+ szerezte meg a jogokat, akik egy másik, a Grease világához kapcsolódó előzményfilm, a „Summer Lovin’” forgatását is tervezik már.

A Grease: Rise of the Pink Ladies névre keresztelt sorozatban az eredeti szereplőgárda (Stockard Channing, Didi Conn, Dinah Manoff és Jamie Donnelly) helyett érthető módon új színészeket láthatunk majd a Pink Ladies karaktereinek bőrébe bújva. A casting még nem zárult le, így neveket egyelőre még nem lehet tudni, azt viszont megerősítették a készítők, hogy a film néhány betétdala a sorozatban is felcsendül majd.

Forrás: Elle