Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

And the winner isn't...

A legkínosabb pillanat a BAFTA-gálán: ezt a színésznőt tévesen hirdették ki győztesnek

2023. február 20.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

bafta Carey Mulligan baki BAFTA 2023 tévedés Kerry Condon
A legkínosabb pillanat a BAFTA-gálán: ezt a színésznőt tévesen hirdették ki győztesnek
© Fotó: YouTube/BBC

A 2017-es Oscar-gála La La Land/Moonlight-botrányára emlékeztető baki csúszott be a vasárnap esti BAFTA-gálán.


Becsúszott egy kínos tévedés a BAFTA-gálán: a legjobb színésznő kihirdetésekor rossz név hangzott el.

Carey/Kerry

Vasárnap este volt a BAFTA-gála Londonban. Ez a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia évi rendes díjkiosztója, az Oscar-gála brit megfelelőjének is tekinthető. Az est nagy győztese a Nyugaton a helyzet változatlan című háborús film volt, és a díjazottak kívül a gála egyik  pillanata is nagy sajtóvisszhangot kapott: volt ugyanis egy olyan baki, ami mindenkit a 2017-es Oscar-gála emlékezetes tévedésére emlékeztetett. Ez volt az a hat évvel ezelőtti pillanat, amikor Warren Beatty és Faye Dunaway bejelentette, hogy a La La Land (Kaliforniai álom) lett a legjobb film, aztán a producerek köszönőbeszéde közben derült ki, hogy igazából a Moonlight (Holdfény) nyert.

Szóval a vasárnap esti BAFTA-gálán a legjobb női mellékszereplőnek járó díjjal kapcsolatban volt a fentiekhez hasonló kavarodás. A jelöltek között volt ugyanis két hasonló keresztnevű színésznő: Carey Mulligan (az Azt mondta című filmből) és Kerry Condon (A sziget szellemei című filmből). A díjat a CODA című filmből ismert hallássérült színész, Troy Kotsur volt hivatott átadni, aki mellett egy jelnyelvi tolmács szerepelt a gálán.

Pár kínos pillanat

Nos, ezúttal szegény tolmács volt az, aki tévesztett, de szerencsére most sokkal hamarabb fény derült a bakira, mint 2017-ben. A Carey Mulligan nevét bejelentő tolmácsot olyan gyorsan figyelmeztették a tévesztésre, hogy pillanatok alatt tudott korrigálni, és gyorsan bemondta, hogy Kerry Condon az valódi nyertes. Kerry Condont egyébként ugyanezért a szerepért Oscarra is jelölték, tehát ezek után a győzelem után ő a kategória egyik legnagyobb esélyese.

Pontosan az ilyen bakik miatt van, hogy elvileg élő műsorok gyakran néhány másodperces vagy perces csúszással mennek a tévében, és ezt most ki is használta a gálát közvetítő BBC. Alább meg lehet nézni, hogy az élő adásban nem hangzott el Carey Mulligan neve, de a nézőknek nyilván feltűnt, hogy valami nem stimmel a díjátadással, mert látható a résztvevőkön, hogy mindenki kicsit össze van zavarodva. Itt a videó, ami bemutatja, mit láthattak a brit tévénézők.

Alább találod Kerry Condon köszönőbeszédét, a gála leglátványosabb ruháit bemutató összefoglalónkért pedig kattints ide!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves