Quantcast

Megnyugvás

4+1 elmekikapcsoló film és sorozat a hétvégére

 4+1 elmekikapcsoló film és sorozat a hétvégére
© Getty Images

Itt az ideje a lelkünkkel foglalkozni! Összeállításunkból megtudhatod, milyen sorozatok és filmek segítségével tudsz leereszteni egy fárasztó nap után.

Ez a hét a mentális egészség jegyében telik az elle.hu-n, ezért szeretnénk pár olyan megnyugtató és kikapcsoló sorozatot és filmet ajánlani, amivel teljesen egészében lecsillapíthatod az elmédet. Érdemes megnézni őket, ha szeretnél egy kicsit lelassulni és bekuckózni az ősz első napjaiban.

Van rá magyarázat: Az agy

Az Explained sorozat részeként most a saját agyunk működésébe nyerhetünk betekintést különböző kutatások és példák alapján. Többek között olyan témákkal foglalkoznak benne, mint az álmok, a szorongás vagy a memória.

Headspace – Útmutató a meditációhoz

A Netflix sorozatában nemcsak elménkről és annak működéséről tanulhatunk, de minden rész egy meditációs gyakorlattal zárul, amivel aztán végképp kizárhatjuk a külvilágot. Az élményt a kedves, vidám és szemnek nagyon kellemes animációk teszik teljessé. A sorozat neve alatt elérhető még egy alvást segítő és egy interaktív széria is, ahol távirányítónk segítségével dönthetünk róla, hogy mire van szükségünk éppen.

Minimalizmus: dokumentumfilm a fontos dolgokról

 Ebben a Netflixen elérhető filmben a minimalizmust ismerhetjük meg közelebbről. Az egyre elterjedtebb irányzat arra mutat rá, hogy ne ragaszkodjunk a tárgyakhoz és próbáljunk minél letisztultabb környezetet teremteni magunk körül, ezzel pedig az elménket is segítsük abban, hogy ne legyen annyira túlzsúfolt.

Marie Kondo: Rakjunk rendet!

És ha már a túlzsúfoltságnál tartunk: ha esetleg abban nyerünk megnyugvást, hogy a japán Marie Kondo mások rendetlen életébe varázsol egy csipetnyi szikrát és természetesen rendszert, ennél tökéletesebb műsort keveset tudnánk mondani. 

Samsara: A lét örök körforgása

Ez a gyönyörű dokumentumfilm nem kínál többet, mint azt, hogy csodálatos képekben mutatja be a világunkat, legyen szó szent helyekről, háborús, vagy indusztriális környezetről. A természet és a világ mindennapi történéseit hipnotikus képekben tárja elénk. Nem érdemes kihagyni, ha igazán ki szeretnénk kapcsolódni.