Egészen új minőséget képvisel Budán a Haris Park. A hatalmas, gyönyörű parkban álló épületegyüttesben helyet kapott egy étterem is – ismerd meg a Bobo-t!
Buda talán legszebb részén, a 19. század végén építtetett székházat magának a Budai Polgári Lövész Egyesület. A lövészetnek biztosított háttér mellett volt itt bálterem, étterem és kaszinó is, így nem csoda, hogy a hely már akkor is a környékbeliek kedvelt találkozóhelye volt. Később az épületet kibővítették, majd lőtérként, raktárként, irodaként használták.
A remek adottságú telken 2016-2019 között került felújításra az épület, melyet ma Haris Park-ként ismerünk, és melyben a rendezvényhelyszín mellett – itt zajlott az EDIDA-gála! – egy étterem is helyet kapott. A Bobo Restaurantban a klasszikus magyar fogások és a nemzetközi konyha kedvencei találkoznak, modern köntösben. A tavaszi-nyári hónapokban a csodás teraszon ücsöröghetünk, de ilyenkor télen is érdemes ellátogatni a Bobo-ba, hiszen odabent is jó hangulatban, szép enteriőrben élvezhetjük a finomságokat.
A belsőépítészet döntően az épületet tulajdonló Haris család elképzeléseit tükrözi.
„Olyan tereket szerettünk volna, amelyek felidézik az art deco eleganciáját, ugyanakkor modern és kortárs jellegűek” – meséli Haris Gergely, a Haris Park ügyvezetője. Ez a kettősség igaz a Bobo étteremre is, ahol a kék szín és az egész épületben mindenütt visszatérő pávamotívum dominál. De a külcsín persze nem minden – vajon milyen a belbecs?
„A Bobo-val egy olyan helyet szerettünk volna kialakítani, ahová a környékbeli családok járnak: itt ünneplik a születésnapokat, itt futnak össze egy kávéra, de akár a vasárnapi ebédet is itt költik el. A fogadtatás bennünket igazolt: a kicsit bohém, de mégis elegáns környezet, a kerti gyereksarok, a kert és persze a hagyományos konyhánk, mely távolról sem a fine dining kategóriájába tartozik, a kerület egyik legnépszerűbb találkozóhelyévé tettek bennünket”
– mondja Gergely.
Hogy ez mennyire így van, mi is tanúsíthatjuk: ottjártunkkor főleg családok foglaltak helyet az asztaloknál. A visszafogottan elegáns, kellemes enteriőrben a ház koktéljával kezdünk, amelynek alapját a Haris Gin képezi – friss, könnyed, mégis gazdag ízkombinációjú ital. Kitűnően megágyaz a vacsorának, mely, mint utóbb kiderült, a lehető legkevésbé sem könnyed: minden fogás gyönyörű kompozícióban érkezik az asztalhoz, az étlapon található finomságok zöme magyar klasszikus – például rántott hús vagy paprikás csirke – , az adagok pedig óriásiak. Előétel és főétel után a desszertet már csak kíváncsiságból kóstoljuk meg, mert már alig fér belénk, és nem csalódunk: a Bobo Mono három falatnyi, különböző desszerttel nyűgöz le bennünket, a madártej pedig sűrű és gazdag ízvilágú.
Tippünk: teszteld le a Bobo konyháját az ünnepi időszakban – akár személyesen, akár otthon: az étterem finomságai ugyanis akár elvitelre is rendelhetőek, az ünnepekre halászlevet vagy akár kocsonyát is rendelhetsz, sőt, szezonális süteményekből is óriási a választék. Ha pedig nem tudod eldönteni, mit rendelj, válaszd a voucher-opciót, és lepd meg egy vacsorával a szeretteidet – vagy saját magad!
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!