Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

MIKULÁS

A város, ahol az év 365 napján ünneplik a karácsonyt

2022. december 25.

3 perc olvasás

ELLE

karácsony mikulás utazás Santa Claus
A város, ahol az év 365 napján ünneplik a karácsonyt
© Instagram/@santaclausind

Ebben a városban sosem ér véget a karácsony, és egész évben ünnepi lázban éghetnek a lakosok.


Az Egyesült Államok Indiana államában található vidéki kisvárost Santa Clausnak, vagyis Mikulásnak hívják, és kevesebb mint ember 3000 él ott, akik egész évben ünneplik a karácsonyt. A várost eredetileg az 1800-as évek közepén hozták létre, és Santa Fe-nek hívták. De amikor 1856-ban a város megpróbált szert tenni egy postára, elutasították kérelmüket azzal: már létezik egy Indiana állambeli Santa Fe.

A leleményes lakosok arra a döntésre jutottak, hogy átnevezik városukat Santa Clausra, vagyis Mikulásra: mindjárt lett is postájuk! Nem is akármilyen, mivel történetesen az egyetlen olyan posta a világon, amin a Mikulás neve szerepel. Most képzeld el, hogy onnan kapsz levelet! Oltári, nem igaz? És nem ez az egyetlen érdekessége a városnak!

Ugyanis arról is híres: itt található a világ első vidámparkja, amit 1946-ban építettek. De még mindig nem fogyott ki Mikulás az érdekességekből, mert nem akárki lakik a városban!

Az „igazi” Mikulás otthona

A városban lakik egy férfi, aki azt állítja magáról, hogy ő az igazi Mikulás. Évente több ezer levelet kap a gyerekektől, és a szorgos manóiként ismert önkéntesek csoportja gondoskodik arról, hogy mindenki választ is kapjon. 2018-ban több mint 22 000 választ küldtek szét a világ minden tájára azoknak a gyerekeknek, akik levelet küldtek a piros puttonyos jótevőjüknek.

Kizárólag a Daily Starnak nyilatkozott a Mikulás – aki nem hajlandó más néven azonosítani magát – egész évben keményen dolgozik, boldogan találkozik a családokkal, és segít teljesíteni a gyerekek kívánságait. Azt mondta:

„A Mikulás munkája túlmutat a novemberi és decemberi látogatásokon, egész évben találkozom gyerekekkel és családokkal itt Mikulásban, Indianában."

Bár a legtöbb gyerek játékokat kér, az évek során találkozott néhány furcsa vággyal is, például az egyik fiú egy botot kért, hogy készíthessen magának egy gitárt, míg egy másik gyermek narancsra vágyott. De nemcsak furcsa, hanem  szívmelengető kéréseket is kapott a gyerkőcöktől.

„Egyszer egy kislány kért tőlem egy Barbie babát az unokatestvérének, mert az unokatestvérének nem volt játéka. Volt egy olyan gyerek is, aki gyógymódot kért gyermekkori cukorbetegségére."

Ám a legkeményebbek vágyak azok voltak, amikor azt kérték a gyerekek: hozza vissza az elhunyt szülőjét vagy egy másik szerettét.

Karácsony témájú üzletek, utcák és felvonulás várja a látogatókat

A város teljes mértékben átszellemült a karácsonnyal, és számos karácsonyi témájú üzlet mellett látogatható a Mikulás Cukorka Kastélya is, és a turisták olyan izgalmas utcákon sétálhatnak, mint a Christmas Boulevard (a város főutcája), a Candy Cane utca, a Chestnuts By The Fire Road és az Elf utca.

Ám a lakosok ennél is nagyobbat álmodtak! Ünnepi felvonulást is tartanak, izgalmas karácsonyi jelmezbe öltöznek, és felvonulnak az utcákon, édességekkel dobálva meg az embereket.

Az egyik lakos a nyilatkozatában arra bíztat mindenkit, látogassanak el a kisvárosukba, ami szerinte:

„Valóban megtestesíti a karácsonyi hangulatot egész évben, és egy csodálatos hely, ahol találkozhatsz az ünnep szellemével és hagyományaival."


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves