Quantcast

Home Alone

Méregdrága Lego készült a Reszkessetek, betörők című vígjátékból

Méregdrága Lego készült a Reszkessetek, betörők című vígjátékból

Százezezer forintos készletből lehet felépíteni Kevin és a betörők csatájának helyszínét.

Tényleg nincs karácsony a Reszkessetek, betörők című családi mozi nélkül, mostantól akkor sem, ha - kivételesen - egyetlen csatorna sem adja le hetvenhetedszer.

A dán Lego ugyanis részletgazdag és látványos szettet dob piacra november 1-től a film alapján. A 3995 darabos, 21330-as sorszámú szett világszerte megvásárolható lesz.

Egyelőre csak angol fontban meghatározott vételár szerepel a Lego hivatalos oldalán, ami 230 fontot ír. Ez mai árfolyamon 99 ezer forint.

Elnézve a hivatalos képeket az 1990-es első rész eseményeinek otthon adó ház alapján készült Lego-épületről, rendkívüli módon ügyeltek a tervezők a film eseményeinek megjelenítésére - már amennyire ez lehetséges. A vígjátékban a régi, fekete-fehér gengszter-filmet játszó tévé például része az adott helyiségnek. Nyilván mindenki emlékszik az elhíresült mondatra: "Tartsd meg az aprót, te mocskos állat!"

A készlet az Ideas termékcsalád tagja, vagyis egy rajongó (ezúttal az ukrán Alex Storozuk) ötlete nyomán épült, aki részesedést is kap majd az értékesítésből.