Quantcast

Járvány

Meglepő ajándékot ad dolgozóinak a Nike

Meglepő ajándékot ad dolgozóinak a Nike
© Sheldon Cooper/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Egy hét szabadságot kapnak a sportszergyártó óriás munkavállalói a mentális egészségük megőrzése érdekében.

A sportruházatot és sportcipőket kínáló márka csatlakozik a Bumble randialkalmazáshoz, és extra szabadságot ad alkalmazottainak a Covid-19 járvány alatt - írja a The Guardian. Azért döntött az egyhetes szünet mellett a Nike, hogy a munkavállalóknak legyen ideje
kiheverni a világjárvány okozta stresszt.

A márka oregoni központjában dolgozók péntekig „kikapcsolnak”, a vezetők mindenkinek azt javasolják, hogy a mentális egészségük érdekében feledkezzenek meg minden munkahelyi kötelezettségükről.

„Csak lazítsanak, eresszék ki a gőzt, és töltsék az idejüket a szeretteikkel. Bármit, csak ne gondoljanak a munkára" – írta Matt Marazzo globális marketingért felelős vezető egy nyílt üzenetben a LinkedInen. "Az elmúlt egy (két) év eseményei hatására minden eddiginél fontosabb lett a pihenés és a felépülés, hogy jól teljesíthessünk és megőrizzük az ép eszünket.”

Marazzo megjegyezte, hogy „az év nehéz volt”, és hozzátette, a munkavállalóknak fel kell ismerniük, hogy „emberek vagyunk”, akik traumatikus eseményeken mentek keresztül.

A Nike ezzel azon növekvő létszámú vállalkozások táborához csatlakozott, amelyek extra szabadságot vagy engedményeket ajánlanak a munkahelyi feladatokból, hogy megelőzzék az otthon dolgozás és az állandó videóhívások okozta kiégést, melyek elmosták a határokat a magánélet és a munka között.

Whitney Wolfe Herd, a Bumble randialkalmazás alapítója még júniusban adott egy hét extra szabadságot mind a 700 munkavállalójának. Ez nem sokkal azután történt, hogy márciusban a Citigroup globális befektetési bank péntekenként betiltotta a munkahelyi videóhívásokat, hogy az alkalmazottak egy kicsit megszabaduljanak a „járvány alatti munkanapok könyörtelenségétől”. A bank ezen kívül május 28-át kinevezte „a Citi újrakezdés napjának”, és ünnepnapnak nyilvánította a cég minden alkalmazottja számára, akiket arra is bátorított, hogy vegyenek ki több szabadságot.

Marazzo szerint a támogatás és a jutalmak „jót tettek az üzletnek, és egyben helyes döntésnek bizonyultak”. Ez nem csupán ’egy hét szünet’ a csapat számára, hanem annak elismerése, hogy előtérbe helyezhetjük a mentális egészségünket, miközben a munkát is elvégezzük” – tette hozzá.