Quantcast

RÁGALMAZÁSI PER

Kiderült, ki nyerheti a Johnny Depp-Amber Heard pert

Kiderült, ki nyerheti a Johnny Depp-Amber Heard pert
© Jim LO SCALZO / POOL / AFP

A szakértők szerint teljesen egyértelmű, milyen végkimenetele lesz Johnny Depp és Amber Heard rágalmazási és bántalmazási perének.

Johnny Depp és Amber Heard drámába illő kálváriája már hosszú hetek óta izgalomban tartja a nagyvilágot – ám egészen eddig vegyes vélemények születtek az egykori pár rágalmazási és a bántalmazási perének végkimenetelét illetően. A tét pedig nem kevés: 100 millió dollár és a karrierjük.

Ki áll nyerésre?

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, mindkét fél sokkoló vádakkal állt elő. Amber Heard szerint Johnny Depp egyszer brutálisan megerőszakolta, valamint fizikailag és verbálisan is rendszeresen bántalmazta a házasságuk alatt – de a színész is egészen hasonló állításokat fogalmazott meg egykori feleségével kapcsolatban. Johnny Depp szerint csak egy bántalmazó volt a házasságukban, az pedig Amber Heard volt, aki többször megverte, sőt még az ujját is ő vágta le. A tárgyalásban résztvevő viselkedési szakértők és pszichiáterek pedig megerősítették ezt a feltevést, szerintük ugyanis Amber Heard magatartási gondokkal, valamint súlyos mentális problémákkal, egészen pontosan borderline és hisztrionikus személyiségzavarral küzd. 

Ezek alapján sokáig úgy tűnt, Amber Heard vesztésre áll, főleg, miután több hazugsággal is lebukott a per során, majd a bírónő is elutasította kérelmét, miszerint bizonyíték hiányában töröljék Johnny Depp keresetét. Nem beszélve arról, hogy a közvélemény láthatóan a színész mellett áll, aki azonban szintén hibát hibára halmoz.

Johnny Depp maga alatt vágja a fát

Johnny Depp az egész tárgyalóterem előtt akar nekimenni a szerinte össze-vissza hazudó színésznőnek. Ez a tette, valamint Amberd Heard vallomása alatti rendszeres nevetgélése nem nyerte el a bíró és az esküdtszék szimpátiáját. Lee Berlik amerikai sztárügyvéd szerint a színész nagyon sokat ártott magának azzal, hogy ilyen gyerekesen viselkedett a tárgyalóteremben és nem tudta magát kontrollálni a per alatt. 

„Egy olyan eljárás során, ahol nem lehet tudni, melyik fél mond igazat és melyik hazudik, senki sem engedheti meg magának, hogy nyilvánosan kineveti a másikat, illetve, hogy neki megy az ellenségének. Az esküdtszék annak a javára fog dönteni, aki a szimpatikusabb és az emberibb énjét mutatja; Johnny ezzel viszont csak azért éri el, hogy az emberek beszámíthatatlannak tartsák. Ugyan ki döntene egy beszámíthatatlan ember javára?”

– mondta a szakértő, aki hozzátette, hogy annak ellenére, hogy a pszichológusok szerint hazudik Amber Heard, Johnny Depp sem fogja megnyeri a pert, mert a tárgyalóteremben minősíthetetlen a viselkedése. 

Nagyon úgy látszik tehát, hogy itt senki sem nyerhet, a sztárvilág legbrutálisabb perét mindkét fél elveszíti...

Via