Quantcast

PÉNZÜGYEK

Harry herceg és Meghan Markle a csőd szélére került

Harry herceg és Meghan Markle a csőd szélére került
© Patrick van Katwijk / Getty Images

Meghan Markle és Harry herceg a királyi családból való kilépés óta nem boldogulnak egyszerűen. Nem elég, hogy a Netflix visszadobta a hercegnő filmötletét, most nagyon úgy tűnik, anyagi helyzetük is rosszabb, mint valaha.

Amikor Harry herceg és Meghan Markle a királyi udvarból való távozás mellett döntött, a királynő megparancsolta nekik, hogy hagyják abba a „királyi” szó használatát. Így, miután nyilvánosan panaszkodtak arról, hogy sem a királynő, sem a kormány nem birtokolta a szót szerte a világon, a kaliforniai székhelyű házaspár vonakodva ugyan, de megváltoztatta jótékonysági szervezetének nevét Sussex Royalról MWX Alapítványra. Az új cím a vezetéknevüket, a Markle-t és a Windsort takarta, az X pedig Sussex rövidítése.

Harry herceg és Meghan Markle nem találták meg számításaikat

Most azonban olyan esemény történt, amelyre senki sem számított: az MWX Alapítványt, amelynek Harry herceg volt az ügyvezetője felszámolták. A végső jelentésből kiderült, hogy 130 583 GBP hiány merült fel a procedúra végén. A kedden közzétett dokumentumokból kiderül, hogy a jótékonysági szervezet 92 849 GBP összegű felszámolói költséget és 37 734 GBP ügyvédi költséget kapott. A jótékonysági szervezet költségei 65 181 fontot tettek ki. Ennek az az oka, hogy a felszámolási költségekről 27 447 fontban állapodtak meg Smith Williamson felszámolókkal. A felszámolóknak szóló feljegyzés a következőkről számol be:

„Az időköltségek meghaladták a becsült összeget a Jótékonysági Bizottsággal, a jelenlegi és a volt megbízottal folytatott kommunikáció, valamint a különféle megbeszélések, a harmadik felekkel folytatott megkeresések és a HMRC-vel folytatott elhúzódó levelezés miatt az adóelszámolás megszerzése érdekében. A további költségeket harmadik fél viselt. A fennmaradó időköltségeket le kell írni."

Az ő cégük kapta a jótékony adományt

A dokumentum nem fedi fel a harmadik fél kilétét, viszont a kimutatások alapján a felszámolásból 213 000 font többlet keletkezett. Ezt támogatás formájában fizették ki egy nem profitorientált vállalkozásnak, amely Harry herceg és Meghan Markle ökoutazási cége, a Travalyst Ltd.

A felszámolók a következőt állítják:

„A támogatási szerződés feltételeinek megfelelően bevételi és kiadási jelentéseket kapunk a támogatási alapok felhasználásáról, amelyek kimutatják, hogy azokat a jótékonysági célnak megfelelően használták fel."

A házaspár új jótékonysági alapítványt alapított Archewell néven, amelynek neve a görög „arche" szóból ered, amely a cselekvés forrását jelenti. Ez a szó ihlette hároméves fiuk, Archie nevét is. A sajtó próbál minél többet megtudni a kétes üzletekről, ám Meghan Markle és Harry herceg nem hajlandóak a témában nyilatkozni.

Via

OLVASNÁL MÉG A KIRÁLYI CSALÁDRÓL?

Gyászol Meghan Markle

Katalin hercegné és Vilmos herceg nem volt hajlandó elmenni a Beckham-esküvőre

Harry herceg őt utálja a legjobban a királyi családból